banner overig

De tijd vliegt écht als je het naar je zin hebt. De afgelopen vijf maanden ben ik stagiaire communicatie geweest bij SME.

Het voelt alsof ik pas net ben begonnen en nu is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen. In een relatief korte tijdsperiode heb ik superveel geleerd en ben ik me echt onderdeel van SME gaan voelen. Heel bijzonder om mee te maken, ik had dit van tevoren niet durven hopen.

Afstudeerstage

In mijn master Communication, Health & Life Sciences (aan de Wageningen Universiteit) wilde ik graag een afstudeerstage doen waarbij ik communicatie kon combineren met duurzaamheid. Tijdens mijn zoektocht werd ik via-via gewezen op de vacature van SME. Ik werd direct enthousiast door de inhoud van de stage. SME was een ontwikkeling aan het doormaken qua positionering, waardoor het een heel interessant moment was om in te stappen. Ook de inhoudelijke opdrachten binnen verschillende projecten spraken me erg aan. 

Elke dag variatie 

In de praktijk bleek de stage ook daadwerkelijk heel gevarieerd te zijn, waardoor ik veel verschillende ervaringen heb opgedaan. Ik mocht een contentstrategie bedenken, artikelen schrijven en een nieuwsbriefanalyse uitvoeren. Daarnaast heb ik meegeholpen om verschillende activiteiten tot een succes te maken. Ik heb onder andere een Inspiratiedag van Eco-Schools georganiseerd, waardoor het programma Eco-Schools voor mij echt tot leven kwam. Het was geweldig om het enthousiasme van de leerlingen mee te maken. Verder heb ik op een NIBI-beurs gestaan voor basisschooldocenten. Voor de beurs kreeg ik de ruimte om de stand in te richten. Mijn idee was om voetstapjes te maken met: “Zet jij duurzame stappen?” die mensen naar onze stand leidden. Ik vond het heel leuk om hier mijn creativiteit in kwijt te kunnen. Juist de afwisseling tussen analyseren en uitvoeren en de combinatie van theorie met praktijk zorgde ervoor dat deze stage heel diepgaand en leerzaam was. Perfect dus!

2019 02 01 Afgestudeerd bij SME 1  2019 02 01 Afgestudeerd bij SME 1  2019 02 01 Afgestudeerd bij SME 2

Hecht team

Ik heb mezelf kunnen ontwikkelen terwijl ik tegelijkertijd iets heb kunnen bijdragen aan de ontwikkelingen rondom SME. Ook ben ik me helemaal thuis gaan voelen binnen het SME-team. De gezamenlijke lunches, uitjes en vieringen zijn echt van toegevoegde waarde voor de werksfeer. Het is een hecht team waarbij zoveel positiviteit heerst, dat het samenwerken altijd heel fijn verloopt.

2019 02 01 Afgestudeerd bij SME 3  2019 02 01 Afgestudeerd bij SME 4

Volgende stap

Het voelt gek om afscheid te nemen van een groep mensen die ik bijna dagelijks zag. Ik overdrijf echt niet als ik zeg dat ik het ga missen. Ik had geen betere stageplek kunnen verzinnen! Toch is het nu tijd voor een volgende stap. De afronding van mijn stage betekent namelijk ook dat ik mijn master heb gehaald. Ik ben benieuwd wat er op mijn pad komt, maar ik ben ervan overtuigd dat deze stage mij perfect heeft voorbereid op het begin van mijn carrière.

Bekijk ook

Algemeen
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2Fmensen%2FAnne_Schmidt_horizontaal.jpg&w=321&h=193&zc=1
07 okt 2021 door Kitty

Even voorstellen: Anne

Algemeen
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2Fmensen%2FCoco_de_Theije.jpg&w=321&h=193&zc=1
04 okt 2021 door Kitty

Even voorstellen: onze nieuwe collega Coco

Algemeen
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2FWietske.JPG.jpg&w=321&h=193&zc=1
18 mei 2021 door Kitty

Even voorstellen: onze nieuwe collega Wietske