banner overig

2020 04 24 berenjacht

Net als velen van jullie zit ook ik opgesloten met kleine kinderen. Nou zijn ze heerlijk dus zo erg is het ook weer niet, maar het is wel leuk als er zomaar iets laagdrempeligs voorbij komt om te doen. En zo deden ook wij in onze wijk mee aan de berenjacht.

De berenjacht heeft inmiddels internationale allure. Het principe is simpel, je zet een beer voor de ruit en je bent klaar. Kinderen lopen met hun ouders door de wijk en gaan op zoek naar beren. En als er maar genoeg mensen meedoen ontstaat er een ware speurtocht. Je bent samen, je beweegt en je haalt een frisse neus. Hoe makkelijk kan het zijn. Natuurlijk wilden ook wij een beer voor de ruit, maar wel eentje waar de kinderen even voor zouden blijven staan. Het werden twee beertjes op een schommel voor het echte ahhhh effect, een schommeltje is namelijk zo gemaakt. En het werkt, regelmatig stonden de kinderen te wijzen en hoorden we ze zeggen, ´Kijk mama ze zitten op een schommel!´

Deze berenjacht inspireerde mij tot een nieuw product, de energy-speurtocht. Want alles wat we doen voor bewoners is mét bewoners en dat mag voorlopig niet meer. Maar de opzet van onze workshops, trainingen en bijeenkomsten hebben een grote funfactor en daar willen we ons aan vast houden. Energiebesparing moet je leuk maken, anders willen de meeste mensen zich daar niet in verdiepen.

Helemaal aangepast aan ons nieuwe corona tijdperk ontwikkelen we voor gemeenten nu de Energy-speurtocht. Een speurtocht waar de deelnemers laagdrempelig stiekem heel veel leren over energie. De vragen kunnen gaan over energiebesparing en kleine energiebesparende maatregelen, zodat de speurtocht ook perfect in de RRE regeling past. Maar ook de financieringsmogelijkheden en specifieke maatregelen in jouw gemeente kunnen aan bod komen. Maar dan net wat makkelijker opgeschreven of met quizvragen en antwoorden waar je even om moet glimlachen. Want een speurtocht moet wel leuk zijn. We laten de vragen aansluiten bij de situatie van de gemeente. Ook de routes worden speciaal voor de eigen gemeente gemaakt zodat je bijvoorbeeld langs een huis met een warmtepomp of een huis met zonnepanelen loopt.

De route wordt digitaal gemaakt zodat iedereen hem op zijn smartphone kan lopen. Alle routes hebben twee sets vragen, een voor volwassen én een voor de kinderen zodat ze ook nog onderling een wedstrijdje kunnen doen wie de meeste vragen goed heeft. We proberen de route te laten eindigen bij een snackbar of ijssalon zodat ze na afloop als ze hun scores laten zien een ijsje krijgen, want ijs is extra energie voor kinderen én volwassenen.

Wil jij ook dat jullie bewoners, klein en groot, op een speelse manier toch veel leren over energie, neem dan snel contact met ons op. Dan weten we zeker dat ze in de zomervakantie een energieke wandeling kunnen maken!

Meer weten?

Imke

Imke Tegels

 (030) 635 89 15

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk ook

Bewoners & gedrag
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2Fenergiearmoede.jpg&w=321&h=193&zc=1
29 sept 2021 door Lisa

Compensatie is niet de oplossing voor…

Bewoners & gedrag
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2FWijkvanNu.jpg&w=321&h=193&zc=1
28 sept 2021 door Imke

SME en partners gaan met WijkvanNu de…

Bewoners & gedrag
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2FRREW-subsidie.jpg&w=321&h=193&zc=1
21 juni 2021 door Lisa

Hoe motiveer je bewoners tot het gebruik van…