banner overig

Deze uitspraak heb je vast wel eens gehoord: “Iedere levende persoon op aarde is maximaal zes stappen van elke andere persoon verwijderd”. Dat maakt de aarde best klein. Toch is het heel erg moeilijk om iedereen te bereiken. Mensen leven in hun eigen bubbel, ze hebben nou eenmaal hun eigen kringetje waar ze zich in begeven. Daardoor heb je vaak het idee dat als jouw bubbel iets weet, leest of doet, dit algemeen bekend is. Niets is minder waar.

Kom uit je bubbelDoordat we als SME met onze workshops en energiecoach opleidingen in heel veel verschillende bubbels kunnen en mogen komen, horen we heel veel verschillende gedachtes en redeneringen. Deze soms prachtige ‘missers’ gebruiken we regelmatig in de presentaties die we geven maar ook in de trainingen. Zo kunnen we vanuit de praktijk laten zien dat er in alle lagen van de bevolking mensen zijn die het net even anders of verkeerd begrepen hebben.

Zo vertelde een deelnemer aan een training bijvoorbeeld dat ze haar badkuip met een waterbesparende douchekop vulde, waardoor ze toch lekker vaak in bad kon. Daarnaast stelde een student tijdens de Student Energy Race de vraag of er een stekker aan een koelkast zit. En tijdens een workshop zei een mevrouw dat ze echt geen zonnepanelen wilde omdat je die niet kon uitzetten en dat haar huis dan te warm zou worden.

Bespaar energie, SME bereikt jouw bewoners

Dit soort opmerkingen koesteren wij omdat ze ons, en daarmee ook onze deelnemers van de trainingen die we geven, met beide benen op de grond zetten. Ze laten ons inzien dat de wereld groter is dan alleen onze bubbel. We besteden bij al onze projecten dan ook veel tijd aan het leren aansluiten bij wat er leeft bij mensen, aansluiten bij waar ze op dit moment staan. Als je mensen overvraagt, je verder instapt dan waar ze staan dan raak je ze kwijt. Onze producten sluiten dan ook goed aan op die verschillende niveaus. We hebben producten voor mensen die nog geen of nauwelijks kennis hebben gemaakt met het thema, bijvoorbeeld "Energiek de deur uit", een wandeling door de wijk met informatie over energie, of onze energiepuzzels. Voor mensen die al wat meer geïnteresseerd zijn hebben we bijvoorbeeld de energieworkshop. Deze producten werken ook goed om bijvoorbeeld gezamenlijke inkoopacties onder de aandacht te brengen voor als ze al echt enthousiast zijn geworden.

De nieuwe RREW regeling lijkt wel ook maat gemaakt te zijn voor SME, door onze unieke aanpak waarbij we ons kunnen richten op meerdere bubbels, kunnen we maatwerk leveren voor alle gemeenten en woningbouwcorporaties.

Meer weten?

Imke

Imke Tegels

 (030) 635 89 15

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk ook

Bewoners & gedrag
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2Fenergiearmoede.jpg&w=321&h=193&zc=1
29 sept 2021 door Lisa

Compensatie is niet de oplossing voor…

Bewoners & gedrag
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2FWijkvanNu.jpg&w=321&h=193&zc=1
28 sept 2021 door Imke

SME en partners gaan met WijkvanNu de…

Bewoners & gedrag
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2FRREW-subsidie.jpg&w=321&h=193&zc=1
21 juni 2021 door Lisa

Hoe motiveer je bewoners tot het gebruik van…