banner overig

2020 0 25 De weken tikken voorbij

Er lijkt al een tijd te zijn vóór én na het corona virus. Voor het virus hebben veel gemeenten RRE (regeling reductie energiegebruik) subsidie gekregen, subsidie om bewoners te helpen met kleine energiebesparende maatregelen. Want door de focus op aardgasvrij vergeten we af en toe dat we ook gewoon moeten besparen. Als we doorgaan zoals we nu doen maar dan zonder aardgas, is dat niet te realiseren met duurzame energiebronnen. We zullen ook gewoon moeten opletten en niet moeten verspillen.

Dat is precies waar de opleiding tot energiecoach zich op richt. Gedurende drie korte dagen leren de toekomstige energiecoaches alles over de energierekening, energiebesparing door gedrag én kleine energiebesparende maatregelen. Daarnaast zorgen we ervoor dat ze de basis weten van de technische maatregelen zodat ze mensen enthousiast kunnen maken om grotere stappen te nemen en hen goed kunnen doorverwijzen naar de professionals. Ook kunnen de coaches, mensen geruststellen als ze de warmtetransitie erg spannend vinden of de mensen die juist denken dat ze het toch niet meer mee gaan maken in grove lijnen het tijdpad vertellen. Dit alles één op één, in alle rust, op het tempo en kennis- en interesse niveau van de bewoner. Omdat de plannen van de gemeente, de faciliteiten voor de bewoners én de invulling van de RRE subsidie in alle gemeenten anders is maken wij de training altijd op maat zodat deze goed aansluit bij de wensen en mogelijkheden van de gemeenten.

Als bedrijf hebben we nu een beetje last van onze eigen slogan ‘Duurzaamheid is mensenwerk’. Want die mensen mogen nu niet bij elkaar komen en dat vinden we juist zo sterk aan onze aanpak. De cursisten leren niet alleen van de trainer, maar ook heel veel van elkaar. Het is voor ons nu van belang dat we het op maat maken van de training vast in deze crisistijd kunnen doen zodat we zodra we onze slogan weer mogen na leven, ook direct van start kunnen. Voor de gemeente Oegstgeest ontwikkelden we dan ook de ‘Coronadisclaimer’ om gewoon door te kunnen werken en de training alvast voor te bereiden. Als er aan het eind van het jaar nog steeds een coronacrisis is waardoor we de training niet kunnen geven, vervalt de opdracht. Als het jullie helpt om opdrachten door te laten gaan met deze Coronadisclaimer komen we jullie graag tegemoet want stilzitten is niet onze sterkste kant!

Meer weten?

Imke

Imke Tegels

 (030) 635 89 15

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk ook

Bewoners & gedrag
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2Fenergiearmoede.jpg&w=321&h=193&zc=1
29 sept 2021 door Lisa

Compensatie is niet de oplossing voor…

Bewoners & gedrag
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2FWijkvanNu.jpg&w=321&h=193&zc=1
28 sept 2021 door Imke

SME en partners gaan met WijkvanNu de…

Bewoners & gedrag
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2FRREW-subsidie.jpg&w=321&h=193&zc=1
21 juni 2021 door Lisa

Hoe motiveer je bewoners tot het gebruik van…