banner aardgasvrij

In 2050 is Nederland Aardgasvrij. Op dit moment weet echter het merendeel van de bewoners niet wat aardgasvrij is of wat ze staat te wachten. Andere bewoners denken dat ze pas in 2050 in actie hoeven te komen.

De kans is groot dat bewoners pas geïnformeerd worden als bekend is wanneer welke wijk aan de beurt is en wat de plannen zijn. Het gevaar hierin is dat bewoners zich dan overdonderd en verrast voelen. Vanuit het niks moeten zij in korte tijd anders gaan denken en doen. Een logische reactie hierop is om in de weerstand te schieten. Dit is nadelig voor bewoners én de gemeente.

Op weg naar aardgasvrij

Om bewoners optimaal voor te bereiden op de warmtetransitie is het nodig om nu te beginnen met actieve communicatie. Wij kunnen hierbij helpen.

SME brengt mensen in beweging. We maken aardgasvrij begrijpelijk voor bewoners en stimuleren hen om nu al stappen te zetten. We verbinden lokale initiatieven en partners en zorgen voor een maatwerk aanpak per wijk, waarbij we op een praktische en creatieve wijze alle typen bewoners bereiken.

Resultaat

Met onze aanpak zijn bewoners goed voorbereid op de komende warmtetransitie en de plannen voor hun wijk:

  • Bewoners weten wat hen te wachten staat, wat dit voor hen betekent en waar ze terecht kunnen voor meer informatie.
  • Bewoners hebben een positieve houding ten opzichte van de warmtetransitie. Ze begrijpen de noodzaak en willen hier een passende bijdrage aan leveren.
  • Bewoners weten wat ze nu al kunnen doen en nemen de eerste stappen.

drs. I.A. (Imke) Tegels
Senior adviseur

(030) 635 89 15
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer over Imke

Imke2