bomen

Voor corporaties en gemeenten die aan de slag willen met energiebesparing, zijn er tal van mogelijkheden. Wilt u samen met de inwoners van uw gemeente werken aan woonlastenverlichting en energiebesparing? Of gaat u als woningcorporatie renoveren en wilt u dat woningeigenaren ook zelf iets doen om hun energieverbruik te verlagen? We werken voor corporaties en gemeenten door het hele land aan energiebesparing, woonlastenverlichting en geven invulling aan klimaatbeleid.

Energie als grote kostenpost

De energierekening vormt een steeds grotere kostenpost in het huishoudboekje van bewoners. In bepaalde gevallen spreken we zelfs van energiearmoede. Er zijn genoeg mogelijkheden om te besparen op de energierekening. Vaak worden technische aanpassingen aan de woning verricht, waardoor energiebesparing gerealiseerd wordt. Door te focussen op gedragsaanpassingen is het in onze projecten gelukt om besparingen van gemiddeld 20% op de energierekening te realiseren. Deze reductie staat los van de technische aanpassingen. 

Wat werkt?

De afgelopen jaren hebben we diverse producten ontwikkeld. Zo ontwikkelden we trainingen tot energiecoach in relatie tot gedrag maar ook trainingen gericht op technische oplossingen, een energieworkshop die op vele plekken in een project is in te zetten en de energy battle, energiequiz en energyparty. 

Boeiend voor bewoners

Wij werken  door het hele land met zeer gevarieerde doelgroepen: zowel ouderen als jonge mensen, hoog als laag opgeleid, allochtonen als autochtonen, huurders als particuliere eigenaren, maar ook regelmatig de medewerkers van corporaties en gemeenten. Doordat onze producten zo vaak worden ingezet, weten we inmiddels precies wat onze doelgroepen interesseert. Voor de één is geld een drijfveer, voor de ander milieu. Wat voor de een werkt, werkt niet voor de ander, voor iedere doelgroep is een andere aanpak nodig.

Omdat we meestal in groepen van maximaal 12 personen werken rondom één grote tafel, creëren we een informele sfeer waar iedereen wat durft te zeggen. Zo weten we zeker dat alle deelnemers aan bod komen en dat we iedereen blijven boeien. Ook zijn deelnemers daardoor vaak open over hun eigen 'huis' situatie, waardoor de ‘buren’ elkaar van een andere kant leren kennen. Dit komt de sociale cohesie in de wijk vaak ten goede.

jhr drs H.P.M. (Hak) van Nispen tot Pannerden
Algemeen directeur

(030) 635 89 11
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer over Hak

Hak