bomen

SME Advies heeft jarenlange ervaring met het motiveren tot en stimuleren van gedragsverandering bij allerlei doelgroepen om energie te besparen. Voor de één is geld een drijfveer, voor de ander het milieu. Wat voor de een werkt, werkt niet voor de ander, voor iedere doelgroep is een andere aanpak nodig. Via ons programma Spaar Je Energie zijn we met gemeenten en corporaties aan de slag met energiebesparing en gedrag.

Onze visie op energiebesparen

Gedragsverandering
De energierekening vormt een steeds grotere kostenpost in het huishoudboekje van bewoners. In bepaalde gevallen spreken we zelfs van energiearmoede. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om te besparen op de energierekening. Door gedragsaanpassing alleen, is al gemakkelijk 10% besparingswinst te behalen. Daar zetten we als SME Advies creatief en effectief op in.

Hoe pak je energiebesparen aan?

Participatie, sociaal leren en gedrag
De mogelijkheden tot besparing zijn legio. De echte uitdaging ligt in het bereiken van de doelgroep. Want hoe zorgt u er nu voor dat de huishoudens in uw gemeente of uw huurders hiermee aan de slag gaan? SME Advies heeft daar jarenlange ervaring in opgebouwd. We geloven dat iedere doelgroep recht heeft op een eigen benadering. Door onze praktijkervaring kennen we uw doelgroepen en hebben we bewezen, praktische aanpakken ontwikkeld. We zoeken naar creatieve oplossingen voor uitdagende doelstellingen die opdrachtgevers ons meegeven. We maken in onze aanpak volop gebruik van de sociale communicatie-instrumenten als participatie en sociaal leren.

Naast deze concrete projectervaring met diverse doelgroepen voeren we ook regelmatig onderzoek en inventarisatiestudies uit. Dit doen we voor diverse opdrachtgevers. Zo werken we van Rijk tot praktijk en geven we u praktische adviezen waar u écht iets aan heeft. We zijn u van dienst in verschillende stadia van uw traject: beleidsontwikkeling, planvorming, projectuitvoering, monitoring, onderzoek en evaluatie.

Ga naar Spaar Je Energie

Referenties energie

EnergieEducatie.nl

De portal voor onderwijs en energie
Default Image

Energiegesprekken Provincie Overijssel

De provincie Overijssel is samen met kernpartners bezig om het Programma Nieuwe Energie voor…
Default Image

DUWO Student Energy Race

DUWO organiseert voor de vierde keer een Student Energy Race. In deze energiewedstrijd strijden…
Default Image

Energieworkshops

SME Advies geeft energieworkshops aan bewoners, mensen met lage inkomens, huurders maar ook…
Default Image

Training tot energiecoach

SME Advies leidt diverse doelgroepen op tot energieadviseur/energiecoach. Denk aan re-integranten,…
Default Image

Staedion

Woningbouwcorporatie Staedion heeft duurzaamheid en lage woonlasten hoog in het vaandel staan.…