header projecten

Ons team wordt sinds kort versterkt door de komst van Anne.  Ze is goed van start gegaan en is al in verschillende projecten gedoken. Tijd om haar voor te stellen! 

Anne, Kun je wat over jezelf vertellen?

Ik ben afgestudeerd in de pedagogische wetenschappen, als orthopedagoge psychosociale problemen en in internationale kinderrechten. Vervolgens heb ik op verschillende plekken gewerkt, met als rode leidraad het versterken van de talenten en kansen van de jeugd. Zo heb ik met (ongedocumenteerde ex-)AMAs (alleenstaande minderjarige asielzoekers) gewerkt, bij de Raad voor de Kinderbescherming, het Nederlands Jeugdinstituut en in het welzijnswerk. De laatste jaren heb ik bij twee gemeenten gewerkt, als beleidsadviseur Onderwijs & Jeugd.

In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn man en twee dochters, het liefste elke dag sportend (zwemmen, fietsen, roeien, hardlopen, suppen), foto’s makend, Zwitserse chocolade etend of met ons VW camperbusje naar ‘t strand, meer en/of bossen.

Anne Schmidt

Hoe ben je bij SME terecht gekomen? En wat voor werk doe je?

Ik heb mij altijd ingezet voor de jeugd. Maar om echt te zorgen voor een goede toekomst voor de jeugd, moeten we naar het grotere plaatje krijgen: een duurzame, toekomstbestendige wereld. Maar om daar te komen is er verandering nodig, onder andere via educatie. Educatie via het onderwijs, maar ook breder. Via het onderwijs bereik je alle doelgroepen. En dat is nodig, omdat bewustzijn rondom duurzaamheid voor iedereen van belang is, niet alleen voor diegene die er genoeg tijd en energie voor hebben om in te investeren. Bij SME kan ik mijn kennis, ervaringen en netwerk inzetten om hier stappen in te zetten.

Wat was je eerste indruk van SME?

Bij SME voel je je gelijk thuis. Er werken veel betrokken, hard werkende mensen met veel expertise. En vooral met hart voor de zaak: hoe zorgen we positieve gedragsverandering als het gaat om duurzaamheid, hoe krijgen we natuur-, milieu en duurzaamheidseducatie goed en structureel op de kaart?

Wat vind je het leukst aan je werk?

Door creatieve samenwerkingen elkaar versterken! Er zijn zoveel goede initiatieven, hoe kunnen we ervoor zorgen dat we samen sterker worden en meer bereiken?

Benieuwd naar de rest van het team?

Bekijk ons team hier

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

ImkeImke Tegels

 (030) 635 89 15
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.