banner overig

Sinds half maart versterkt Frans te Braake het beleidsteam in de functie van senior adviseur beleid & proces. Tijd om hem wat beter te leren kennen!

2020 03 19 Even voorstellen Loes

Frans, kun je wat over jezelf vertellen?

Tja, qua leeftijd ben ik ook al wat senior: 55, heb twee zoons en ben fanatiek hardloper en windsurfer, maar ook fietsen en squashen doe ik graag. Daarnaast hou ik van literatuur en schrijf zelf ook wel eens wat tijdens het luisteren naar de laatste passie: muziek. Qua werk heb ik nogal wat omzwervingen gemaakt, waaronder 20 jaar bij commerciële bedrijven. Veelal in loondienst, maar ook zelf ondernemer geweest. Vanaf 2012 heeft duurzaamheid steeds meer plaats ingenomen, eerst als vrijwilliger bij stichtingen, later in de lokale politiek, maar ook bij de energie coöperatie 2030.nu uit Stichtse Vecht, waar ik al sinds 1992 woon. De laatste jaren werkte ik bij InnoPV, een bedrijf dat zonne-installaties verkocht, een goed gevoel dat dankzij ons vele particulieren en bedrijven groene stroom produceren.

Hoe ben je bij SME terecht gekomen? En wat houdt je nieuwe functie in?

Heel klassiek via een advertentie in de krant online. Ik ga samen met het team proberen zoveel mogelijk gemeenten te helpen duurzame doelen te bereiken en zoveel mogelijk inwoners helpen duurzamer te worden. Ik wil het accent gaan leggen op de veranderende behoefte van onze klanten en daar goed op aansluiten. Dat betekent dus vooral veel contact gaan zoeken met onze doelgroep de komende tijd.

Je bent deze week begonnen bij SME, in een gekke periode. Hoe is dat voor je?

Nogal onwerkelijk, maar dat geldt voor iedereen natuurlijk. ‘Elk nadeel hep een voordeel’, ook hier is Cruijffiaans van toepassing: nu Nederland pas op de plaats maakt, is er meer ruimte om in te lezen en ingewerkt te raken. Wel valt me op dat mensen soms heel creatief omgaan met deze situatie en veel flexibeler zijn.

Je bent hier pas net, maar je hebt vast al wel een eerste indruk van SME.

Lekker rustig, ha! Maar serieuzer, ondanks de beperkte bezetting voelt het toch als het spreekwoordelijke warme bad. De slogan van SME ‘duurzaamheid is mensenwerk’ onderschrijf ik volledig en het is mooi om me heen te ervaren hoe daar invulling aan gegeven wordt.

Waarvan krijg jij binnen je werk energie?

Het simpele feit dat je inspanningen leiden tot een betere wereld, vaak genoeg heb ik gewerkt in omgevingen waar ik dat gemist heb. Verder probeer ik altijd net even verder over hekjes te kijken en zo tot iets beters te komen, iets wat breder gedeeld wordt. Tot slot ben ik ook wel zo dat ik energie krijg wanneer je resultaat boekt, wanneer een doel bereikt wordt.

Meer weten?

Samantha

Samantha van Meurs

 (030) 635 89 10

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk ook

Algemeen
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2FWorkshop_circulaire_economie.jpg&w=321&h=193&zc=1
22 feb 2021 door Lisa

Workshop circulaire economie voor…

Algemeen
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2FStagiairs.jpg&w=321&h=193&zc=1
19 feb 2021 door Kitty

Even voorstellen: onze nieuwe aanwinsten

Algemeen
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2Factueel%2F2021%2FPien_van_der_Donk.jpg&w=321&h=193&zc=1
05 feb 2021 door Kitty

Even voorstellen: onze collega Pien