Voor 28-40 uur per week

Duurzaamheid verankeren in het onderwijs is een prachtige opgave waar SME als koploper al bijna 50 jaar mee bezig is. Vind jij het leuk om op het uitvoerend-tactisch niveau projecten voor en met het onderwijs te werken, en de lokale Natuur- en duurzaamheidscentra (NDE-centra) te begeleiden, dan zoeken we jou! Met verschillende projecten ga jij samen met collega’s werken aan de ontwikkeling en realisatie van duurzaam onderwijs en krijg je alle kansen om jouw creativiteit, daadkracht en ondernemerschap in te zetten voor een mooi doel.

Onderwijs in ontwikkeling

Met alleen kennis doen we geen recht aan de sociale ontwikkeling en persoonsvorming van kinderen. In een snel veranderende samenleving zullen de jongeren ook vaardigheden moeten ontwikkelen om zich daarin te kunnen bewegen en zichzelf te zijn. Aan de andere kant willen we meer aandacht voor duurzaamheid, milieu en natuur voor hen, zonder dat we steeds weer een probleem op het bordje van het onderwijs leggen. De grote uitdaging is om samen te komen tot kwalitatief goed onderwijs waar duurzaamheid en natuur in verankerd is.

SME zit samen met onze partnerorganisatie GDO (vereniging Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling) in het hart van de geschetste ontwikkeling rondom onderwijs en duurzaamheid. GDO vormt het netwerk van de 140 lokale NDE-centra en zij ondersteunen in hun gemeenten de scholen als het gaat om duurzaamheid en natuur. Met goede lesprogramma’s, buitenlessen, het vergroenen van schoolpleinen en trainingen voor docenten en bestuurders dragen we bij aan natuur- en duurzaamheidseducatie met hart, hoofd en handen. Met landelijke samenwerkingen en programma’s zoals Alliantie schooltuinen, Eco-Schools, Watereducatie.nl of verkiezing van de Duurzame Docent steun je de ontwikkeling om in het onderwijs duurzaamheid meer aandacht te geven.

Wat ga je doen?

Wij zoeken een projectleider educatie die op het uitvoerend-tactisch niveau mee gaat draaien.

 • Je werkt mee aan de realisatie van bestaande projecten/programma’s en je krijgt de kans om die verder te ontwikkelen of om nieuwe projecten op te zetten. Afhankelijk van jouw behoeften en kwaliteiten kunnen daar ook internationale projecten en landelijke detacheringen bij horen.
 • In een groot deel van het werk vindt de uitvoering samen met de lokale NDE-centra plaats. Daardoor zitten we met ons werk heel dicht op het onderwijs. Ook de uitvoering van het Eco-Schools programma vindt op die manier plaats.
 • Je ziet én pakt kansen op samen met partners die bijdragen aan de verankering van duurzaamheid in het onderwijs.

Uiteraard doe je dit niet alleen! Je maakt deel uit van een team met een diversiteit aan expertises. Bevlogenheid en enthousiasme typeren je toekomstige collega’s.

Wie zoeken we?

Met daadkracht, creativiteit, enthousiasme en samenwerkingsbereidheid geef jij invulling aan je werk. Je hebt affiniteit met onderwijs en duurzaamheid. Jij deelt een visie met SME hoe duurzaamheid zijn weg in het onderwijs nog beter kan vinden, en wil je energie daarvoor inzetten. Je vindt het leuk om op praktisch niveau bezig te zijn en met collega’s te kijken wat er beter kan.

Daarnaast neem je de volgende dingen mee:

 • Minimaal twee jaar werkervaring.
 • Ervaring met projectmanagement.
 • Je werkt ondernemend en resultaatgericht.
 • Een relevante afgeronde academische of hbo-opleiding.
 • Je werkt goed samen in een team.
 • Je hebt oog voor ontwikkelingen en nieuwe uitdagingen.
 • Kennis van/interesse in landelijke ontwikkelingen rondom onderwijs en duurzaamheid.
 • Ervaring met het werken in, met of voor het onderwijs is een pré.

Naast inhoudelijke kennis en ervaring zien wij ook graag het potentieel en leermogelijkheden in een nieuwe collega en zijn we zeer benieuwd naar wat jij komt brengen!

Wat wij bieden

In deze functie draag jij samen met ons bij aan een duurzame wereld! Je werkt daaraan vanuit ons kantoor in Utrecht (of indien gewenst deels vanuit huis) met circa twintig betrokken collega’s. SME biedt graag ruimte aan zelfontwikkeling: door de keuze in welke projecten je graag mee draait, door te leren van collega’s of door op een andere manier eigen initiatief te tonen.

Daarnaast bieden wij je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je van ons een laptop en een werktelefoon. Wat je gaat verdienen is afhankelijk van je werkervaring. Salarisindicatie €3.200,- bij een 40-urig dienstverband.

Over ons

Mensen stimuleren tot duurzaam gedrag en duurzaam denken, dat is waar wij goed in zijn. Met bijna 50 jaar ervaring brengen wij mensen in beweging om vanuit positieve energie duurzame keuzes te maken. Dit doen we in verschillende werkvelden. Zo adviseren we overheden over duurzaamheids-beleid, stimuleren we bewoners tot duurzaam gedrag en coördineren we programma’s en ontwikkelingen in het onderwijs.

We werken veelal in opdracht van gemeenten, schoolbesturen en maatschappelijke organisaties. Ons werk is erg divers, maar onze werkwijze is altijd praktisch, persoonlijk en met creatieve oplossingen. Dat maakt ons werk effectief. Van wijk tot Rijk!

Reageren

Herken jij je in deze tekst? Laat dan wat van je horen, want misschien word jij wel onze nieuwe collega! Mail je cv en motivatie naar Imke Tegels via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Reageren kan tot en met 28 februari. SME zet zich in voor een diverse en inclusieve organisatie en we nodigen daarom iedereen die zich herkent in deze vacature uit om te reageren.

Wil je meer weten over de procedure? Neem dan contact op met Imke Tegels (030-6358915, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Wil je meer weten over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Hak van Nispen (06-24215099, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

ImkeImke Tegels

 (030) 635 89 15
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Laatste nieuws

Algemeen
07 feb 2024 door Imke

Vacature: Beleidsadviseur natuur- en…

Algemeen
07 feb 2024 door Imke

Vacature: Adviseur bewonersparticipatie

Educatie
25 jan 2024 door Simone

Whole school approach: van theorie naar…