banner overig

Dit jaar gaat de gemeente Nieuwegein aan de slag met de Transitievisie Warmte. In deze visie staat beschreven hoe en wanneer de gemeente wijk voor wijk van het aardgas af gaat. Als SME zorgen wij ervoor dat dit een gedragen visie wordt waarin is samengewerkt met de belangrijkste stakeholders.

De ontwikkeling van de transitievisie vraagt om een technisch proces, maar ook om duidelijkheid naar en betrokkenheid van alle stakeholders. Door gelijktijdig aan het technische en het sociale spoor te werken, leg je een sterke basis voor de verdere transitie. Onze partner DWA richt zich met name op de technische aspecten van de transitievisie, SME op de communicatie en participatie gedurende het proces.

2019 05 17 Transitievisie warmte nieuwegein

Werken aan de Transitievisie Warmte

Het komende jaar werken DWA en SME samen met de gemeente Nieuwegein en relevante stakeholders aan deze Transitievisie Warmte, die bestaat uit:

  • Een technisch-inhoudelijke analyse van de wijken en gebouwen op basis van openbare en specifieke data. Hierdoor worden kansrijke alternatieven voor aardgas en de implicaties hiervan inzichtelijk.
  • Een prioritering per wijk: waar beginnen we en waarom? En ook: hoe gaan we daarna verder richting een Wijkuitvoeringsplan?
  • Draagvlak en een stevige samenwerkingsstructuur, door participatie en communicatie
  • Een uitvoeringsstrategie waarin we een uitvoeringsorganisatie schetsen en uitwerken hoe we in de wijken aan de slag gaan.
  • Bestuurlijk draagvlak, met name bij de gemeente en wellicht al bij een groter aantal partners van en in de stad.

Meer informatie?

Wil je meer weten over dit project en onze aanpak? Neem dan contact met ons op. 

Meer weten?

Bregje

Bregje van den Brand

 (030) 635 89 00

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk ook

Rekenkameronderzoek
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2Factueel%2F2020%2F2020-03-13_Rekenkameronderzoek_Ermelo.jpg&w=321&h=193&zc=1
13 mrt 2020 door Jolien

Rekenkameronderzoek Ermelo: op koers en…

Rekenkameronderzoek
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2Factueel%2F2019%2F2019-08-22_Rekenkameronderzoek_2.jpg&w=321&h=193&zc=1
22 aug 2019 door Jolien

Rekenkameronderzoek naar duurzaamheid: tips…

Rekenkameronderzoek
2017 03 Rekenkamer Nieuwegein
14 mrt 2017 door Hak

Rekenkamercommissie Nieuwegein onderzoekt…