banner overig

Vorige week startte de gemeente Westvoorne de campagne “Energie besparen, dat levert wat op”. De campagne wordt gefinancierd met RRE-gelden (Regeling Reductie Energiegebruik). Voor de uitvoering van hun plannen zocht de gemeente naar een partij met een creatieve aanpak voor activiteiten die verder gaan dan inkoopacties en vouchers. En daarom kwam SME aan tafel!

Tijdens een oriënterend gesprek met de gemeente hebben we besproken wat hun wensen waren en wat SME kon bieden. Zo konden we een voorstel doen op maat, passend bij de behoefte van de gemeente. Uiteindelijk hebben we ingezet op een drietal activiteiten die verschillende bewoners op verschillende manieren benadert.

Energiepuzzels trekken de aandacht

Allereerst plaatsen we in de lokale krant en op social media een reeks Energiepuzzels. Denk aan een algebrapuzzel, woordzoeker of kruiswoordpuzzel met energie als overkoepelend thema. Op de eerste puzzel kwamen direct tientallen reacties. Door deze ludieke invalshoek trekken we opeens de aandacht van bewoners die een advertentie over een energiebesparingscampagne anders aan zich voorbij zouden laten gaan.

Energiecoaches adviseren medebewoners

Daarnaast leiden we een groep energiecoaches op, die na het volgen van een cursus advies gaan geven aan medebewoners over het besparen van energie. SME heeft veel ervaring met het opleiden van Energiecoaches, maar voor Westvoorne hebben we een digitale cursus ontwikkeld om door te kunnen gaan ondanks de fysieke beperkingen door de tweede coronagolf. Zo hebben we samen met de gemeente gepuzzeld om de campagne toch goed uit de verf te laten komen in deze tijden.

Digitale workshops voor bewoners

Tenslotte verzorgen we een reeks workshops die gratis te volgen zijn voor bewoners. Ook deze bieden we nu digitaal aan. Officiële gemeentekanalen worden gebruikt om het nieuws over de workshops te verspreiden. Daarnaast benaderen we actief lokale netwerken om de workshop aan te bieden aan hun leden in (digitaal) groepsverband. Daarmee vergroten we de sociale cohesie op momenten dat het verenigingsleven grotendeels stil ligt. Mensen vinden het gezellig om via een workshop in contact te zijn met hun bekenden. Met deze aanpak bereiken we dus mensen die anders met officiële communicatie van de gemeente niet bereikt zouden worden.

Neem contact met ons op

Benieuwd naar wat wij voor jouw gemeente kunnen betekenen in het kader van de nieuwe RREW? Neem contact met ons op om kennis te maken en vrijblijvend te praten over de mogelijkheden.

Meer weten?

Lisa

Lisa Kouwenberg

 (030) 635 89 01

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk ook

Bewoners & gedrag
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2Fenergiearmoede.jpg&w=321&h=193&zc=1
29 sept 2021 door Lisa

Compensatie is niet de oplossing voor…

Bewoners & gedrag
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2FWijkvanNu.jpg&w=321&h=193&zc=1
28 sept 2021 door Imke

SME en partners gaan met WijkvanNu de…

Bewoners & gedrag
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2FRREW-subsidie.jpg&w=321&h=193&zc=1
21 juni 2021 door Lisa

Hoe motiveer je bewoners tot het gebruik van…