banner overig

Goed nieuws voor woningbouwcorporaties! Gemeenten kunnen vanaf 16 november de uitkering Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW) aanvragen. Een gemeente kan hiermee huurders en eigenaar-bewoners stimuleren energie te besparen in hun woning. Een groot verschil met de huidige RRE is dat huurders niet alleen betrokken moeten zijn, minimaal 50% van de activiteiten moet gericht zijn op huurders! De aanvraag voor de uitkering kun je als woningbouwcorporatie niet zelf doen, die loopt via de gemeente. Maar het spreekt voor zich dat de gemeente nauw met jou zal moeten samenwerken.

energiecoachesEén van de mogelijkheden om de RREW-uitkering goed in te zetten is om energiecoaches op te leiden. Zij hebben dan een energiegesprek met hun medehuurders waarin zij samen, vertrek voor vertrek, kijken wat zij kunnen doen om zelf energie te besparen. SME kan huurders opleiden en hun extra informeren over specifieke complexen, recente renovaties, geplande renovaties etc. De coaches kunnen dan rustig de tijd nemen om de bewoners uitgebreid te informeren wat er is of gaat veranderen in hun woning en wat dat voor hen betekent. Bijkomend voordeel is dat op deze manier vele uren van Klant Contact Centra’s, monteurs en woonconsulenten worden bespaard. Het fijne van de regeling is dat er voldoende budget is om de bewoners meteen een vliegende start te kunnen laten maken. Ze kunnen bijvoorbeeld via een voucher producten bestellen, een bespaarbox ontvangen of een budget waarmee ze zelf producten kunnen aanschaffen en deze later declareren.

Energie besparen door gedrag en kleine maatregelen

SME heeft al bij heel veel woningbouwcorporaties energiecoaches opgeleid. Ons energiegesprek voor huurders is voor 100% gericht op energiebesparing door gedrag én kleine maatregelen. Daardoor komen de huurders niet in de verleiding om een gehele renovatie op te eisen maar krijgen ze juist inzicht in wat ze zelf kunnen doen, zonder corporatie. SME kan helpen bij het werven van de coaches én de gesprekken. Ook kunnen we na de training de coaches begeleiden zodat de tijdsinvestering voor de corporatie veel minder wordt.

Wil je ook met jouw corporatie aan de slag met energiecoaches of met één van onze andere producten, neem dan contact met ons op of met jouw gemeente. Want betaalbaar wonen dat wil toch iedereen!?

Meer weten?

Imke

Imke Tegels

 (030) 635 89 15

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk ook

Bewoners & gedrag
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2Fenergiearmoede.jpg&w=321&h=193&zc=1
29 sept 2021 door Lisa

Compensatie is niet de oplossing voor…

Bewoners & gedrag
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2FWijkvanNu.jpg&w=321&h=193&zc=1
28 sept 2021 door Imke

SME en partners gaan met WijkvanNu de…

Bewoners & gedrag
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2FRREW-subsidie.jpg&w=321&h=193&zc=1
21 juni 2021 door Lisa

Hoe motiveer je bewoners tot het gebruik van…