banner overig

Energiebesparing bewoners en gemeenten

De kunst van het verleiden

Wil je als woningbouwcorporatie weten hoe je medewerkers en bewoners stimuleert om met energie(besparing) aan de slag te gaan? Kom dan naar onze inspiratiesessie op donderdag 3 oktober.

Datum
Donderdag 3 oktober 

Geschikt voor
Medewerkers van woningbouwcorporaties, bijvoorbeeld duurzaamheidscoördinatoren, woonconsulenten, projectopzichters etc. 

Tijdsduur
van 13.00 uur - 17.00 uur. Het programma is tot ongeveer 16.00 uur met aansluitend een borrel. 

Locatie
Restaurant Kees
Goed bereikbaar, vlakbij de A27 én via station Houten met een OV fiets of de bus.

Kosten
Gratis, echter als je je aanmeld en toch niet komt vragen we een vergoeding voor de kosten van € 35,-. We hadden dan je plekje namelijk graag aan een ander gegeven.

 

Veel corporaties zijn bezig met renoveren, label stappen zetten, het energiezuinig maken van woningen en misschien al wel met aardgasvrij. Maar hoe krijg je je bewoners mee in deze veranderingen? Of misschien nog wel lastiger: hoe krijg je je eigen medewerkers mee? Als je medewerkers het niet kunnen uitdragen -als zij niet weten waarom het belangrijk is- waarom zouden de bewoners dan enthousiast worden?

Hoe je bewoners meekrijgt richting duurzaam gedrag

Deze middag staat in het teken van ‘De kunst van het verleiden’, oftewel, hoe krijg je mensen mee richting duurzaam gedrag? Aan de hand van veel voorbeeldvragen van woningbouwcorporaties nemen we je mee naar de concrete resultaten van de projecten. Je krijgt direct inzicht in de weerstand en vooroordelen die je tegen kan komen bij verduurzamingsvraagstukken en hoe je daar mee om kunt gaan. Je gaat naar huis met concrete tips en ideeën over hoe je aan de slag kan met je medewerkers én bewoners.

Interactieve sessie vol inspiratie

Eén van de kenmerken van onze werkwijze is dat we de mensen graag aan het werk zetten, dat ze interactief met de materie en met elkaar aan de slag gaan. Dat gaan we nu ook doen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat we de mensen daadwerkelijk zien, dat we zien wat ze moeilijk vinden, of ze twijfelen of argwanend zijn en dat kan alleen als je niet voor volle zalen spreekt. Wij werken dan ook graag in kleine groepen als we uiteindelijk gedragsverandering willen realiseren. Om dezelfde sfeer neer te kunnen zetten is ook deze bijeenkomst kleinschalig. Zo kunnen we makkelijk ruimte maken voor de onderwerpen en vragen die bij jullie leven.  

Wil je ook weten hoe andere corporaties hun medewerkers en bewoners hebben verleid om met energie(besparing) aan de slag te gaan? Reserveer dan snel een plekje voor jou en/of je collega!

Aanmelden

Meer weten?

Imke

Imke Tegels

 (030) 635 89 15

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk ook

Communicatie
25 nov 2019 door Samantha

Communicatie over duurzaamheid? SME helpt!

Communicatie
02 dec 2019 door Jurgen

Gemeenten maken stappen in warmtetransitie,…

Communicatie
28 nov 2019 door Bregje

Burgerparticipatie en Citizen Science in het…