banner overig

Het Rijk heeft onlangs een nieuwe regeling voor gemeenten aangekondigd: de Regeling Reductie Energieverbruik. Gemeenten kunnen geld krijgen om huiseigenaren te stimuleren om kleine energiebesparende maatregelen te nemen. En laat dat nou goed aansluiten bij de visie van SME: mensen in kleine stapjes voorbereiden en meenemen van energiebesparing naar uiteindelijk aardgasvrij!

2019 10 18 RRE regeling

Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 14 november 2019, dus gemeenten moeten snel aan de slag als ze gebruik willen maken van de RRE. Maar geen nood. SME heeft een pakket samengesteld om gemeenten te helpen invulling te geven aan de RRE. De producten in het pakket zijn beproefde methoden die SME al lange tijd gebruikt om bewoners enthousiast te maken en te informeren over energiebesparing. Gemeenten kiezen zelf welke producten ze willen inzetten om de regeling zo met hun eigen maatwerkpakket in te vullen. De producten kunnen ook worden ingezet in combinatie met initiatieven van de gemeente zelf of van andere partners. Bovendien kan SME helpen bij het indienen van de aanvraag. Zo wil SME naast gemeenten staan om snel en makkelijk aan de slag te gaan met deze mooie regeling voor energiebesparing.

Voorbeeldprojecten

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor “12x Goed Bezig” waarbij bewoners 12 maanden lang elke maand een cadeautje met begeleidende flyer krijgen rondom het thema energie besparen. De cadeautjes maken het leuk en trekken de aandacht en de flyer geeft meer informatie en concrete tips om mee aan de slag te gaan. De 12 flyers vormen een mooie waaier die bijvoorbeeld op de wc gehangen kan worden, zodat die nog lang in het zicht blijft. Met 12x Goed Bezig worden bewoners op een positieve en leuke manier gestimuleerd tot energiebesparing. Daarbij wordt gebruik gemaakt van diverse gedragsmechanismen.

Een andere invulling kan de Energiequiz zijn, die we kunnen inzetten op bewonersbijeenkomsten of bij een standje op de markt. Bewoners die deelnemen krijgen een energiebox cadeau t.w.v. €15, waar energiebesparende producten in zitten.

Ook bieden we twee verschillende train-de-trainer concepten aan, o.a. om energiecoaches en energiepartys op te leiden. Kortom, de regeling is op allerlei manieren in te vullen.

Meer informatie

Bekijk deze pagina voor meer informatie over het RRE pakket van SME. Neem gerust contact met ons op als je wil sparren over de mogelijkheden voor jouw gemeente.

Meer weten?

Imke

Imke Tegels

 (030) 635 89 15

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk ook

Bewoners & gedrag
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2Factueel%2F2021%2FAardgasvrije_wijken.jpg&w=321&h=193&zc=1
11 feb 2021 door Imke

Imke Tegels over haar rol in de transitie…

Bewoners & gedrag
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2Factueel%2F2020%2Fregeling-reductie-energiegebruik-dec.jpg&w=321&h=193&zc=1
15 dec 2020 door Lisa

Regeling Reductie Energiegebruik: de stand…

Bewoners & gedrag
energiecoaches
30 okt 2020 door Imke

Gratis energie­­coaches…