banner overig

Begin 2020 gingen veel gemeenten vol goede moed aan de slag met het uitvoeren van maatregelen onder de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Via de RRE gelden worden huiseigenaren gestimuleerd om kleine energiebesparende maatregelen te nemen in huis. Maar nog voordat de plannen goed en wel onderweg waren, werden gemeenten overvallen door de coronacrisis.

Gemeentelijke ambtenarenapparaten door het hele land werkten overuren om de crisis de baas te worden. De uitvoering van de RRE subsidie kwam op een lager pitje te staan. RVO heeft de deadline voor de uitvoering verschoven van 31 december 2020 naar 31 maart 2021. Dat gaf lucht, maar het is nog steeds flink aanpoten voor veel gemeenten. Er zijn nog maar drie maanden te gaan om de plannen uit te voeren.

SME merkt dat gemeenten omhoog zitten. We worden van verschillende kanten gevraagd om bij te springen. Dat doen we natuurlijk graag. Ook hulp nodig bij de uitvoering van de RRE subsidie? Dit is wat wij voor jou kunnen betekenen:

Energiecoaches opleiden

Vrijwilligers trainen om energiegesprekken te voeren met hun buurtgenoten Natuurlijk is de opleiding digitaal en leren we ook de coaches om digitale gesprekken te voeren.

Energieworkshops geven aan bewoners

Bewoners op een luchtige manier kennis laten maken met het thema energie. Ook de workshop is natuurlijk digitaal. We zijn er in geslaagd om zowel de coachopleiding als de workshop lekker interactief te maken.

Communicatiecampagnes opzetten en uitvoeren

Op een laagdrempelige manier mensen in contact brengen met het thema energie (besparing). Nu alle gemeenten druk zijn met het schrijven van de Transitie Visie Warmte wordt het tijd om ook de bewoners mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan onze ‘Energiek naar buiten’ wandelingen die opgezet zijn vanwege corona. Bewoners leren al wandelend door hun wijk over energie, via een quiz op hun telefoon. Ook bieden we energiepuzzels en aardgasvrijworkshops aan.

Advies nodig?

Uiteraard gaan we graag (digitaal) in gesprek om een passende aanpak te bedenken die aansluit bij het resterende budget en de taakstelling voor jouw gemeente. Neem contant op met Imke Tegels - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Lisa Kouwenberg  - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Meer weten?

Lisa

Lisa Kouwenberg

 (030) 635 89 01

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk ook

Bewoners & gedrag
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2Fenergiearmoede.jpg&w=321&h=193&zc=1
29 sept 2021 door Lisa

Compensatie is niet de oplossing voor…

Bewoners & gedrag
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2FWijkvanNu.jpg&w=321&h=193&zc=1
28 sept 2021 door Imke

SME en partners gaan met WijkvanNu de…

Bewoners & gedrag
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2FRREW-subsidie.jpg&w=321&h=193&zc=1
21 juni 2021 door Lisa

Hoe motiveer je bewoners tot het gebruik van…