banner overig

Werk je aan onderwerpen als afval, energie, klimaat, water of groen?

Dan draait je werk waarschijnlijk impliciet of expliciet om het gedrag van bewoners en andere stakeholders. Door deze training te volgen leer je in één dag hoe je duurzaam gedrag kunt stimuleren. Zo maak jij het verschil in jouw werk!

Datum
Donderdag 31 oktober 

Geschikt voor
Beleidsmedewerkers, uitvoerders en communicatiespecialisten

Tijdsduur
Eén dag

Locatie
Op een centrale locatie in de buurt van Utrecht Centraal. 

Kosten
€ 395,- (exclusief BTW)


Beschrijving training

In de praktijktraining leer je hoe gedrag tot stand komt en wat belangrijk is bij het beïnvloeden ervan. Theorie wordt afgewisseld met voorbeelden en casussen vanuit de trainers, jezelf en jouw mede-cursisten. Met behulp van een overzichtelijk model leer je alles over effectieve interventies en (beleids-)maatregelen. Tijdens de training staat jouw eigen casus en die van anderen centraal en krijg je alle ruimte om hier onder begeleiding van gedragsspecialisten aan te werken. Aan het einde van de dag ga je naar huis met een berg inspiratie en een praktische aanpak die je direct kunt toepassen in je eigen werk.

Geschikt voor

Deze training is geschikt voor beleidsmakers, uitvoerder en communicatiespecialisten. Ben je geïnteresseerd in deze training en heb je een concrete casus waar je aan wil werken? Neem dan zeker je collega’s van andere afdelingen mee! Om mensen te stimuleren tot het gewenste gedrag heb je zowel iemand vanuit beleid, iemand vanuit de uitvoering en iemand vanuit communicatie nodig. Zo maak je optimaal gebruik van ieders kennis en ervaring en kan je interventies ontwikkelen vanuit verschillende invalshoeken. Wil je bijvoorbeeld bewoners stimuleren om hun afval te scheiden? Volg de training dan met een beleidsmedewerker afval, de communicatieadviseur en de teamleider van de afvalophaaldienst.

De trainers

De training wordt verzorgd door twee gedragsspecialisten: Anjo Travaille (Bovenkamers) en Bregje van den Brand (SME). Anjo is milieutechnoloog en cognitief psycholoog. Hij heeft ruim 15 jaar ervaring als adviseur duurzame gedragsbeïnvloeding voor overheden en bedrijven. Bregje is sociaal wetenschapper en beleidsadviseur duurzaamheid. Ze heeft ruim 15 jaar ervaring op het gebied van gedragsbeïnvloeding en procesbegeleiding bij ontwikkeling en uitvoering van duurzaamheidsbeleid.

Data en aanmelden

De eerstvolgende training wordt op donderdag 31 oktober gegeven op een centrale locatie vlakbij Utrecht Centraal. Wil je meer weten over de training of over de mogelijkheden voor een incompany variant? Neem dan contact op.

Ga naar het aanmeldformulier

Meer weten?

Bregje

Bregje van den Brand

 (030) 635 89 00

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk ook

Communicatie
16 juli 2020 door Imke

Collega/adviseur Communicatie

Communicatie
25 nov 2019 door Samantha

Communicatie over duurzaamheid? SME helpt!

Communicatie
02 dec 2019 door Jurgen

Gemeenten maken stappen in warmtetransitie,…