banner overig

vacature communicatie mederwerker

Per oktober-november zoeken wij een nieuwe adviseur communicatie. Wil jij samen met ons aan de slag om duurzaamheid dichterbij te brengen? Ben jij een all-round communicatiemedewerker en wil jij er voor zorgen dat onze projecten scherper worden neergezet?  Dan ben jij misschien wel de ideale collega voor ons!

Over de functie

Het werk van de adviseur communicatie is erg divers. Geen dag is hetzelfde! Door proactieve communicatie zet je onze diensten en producten beter in de markt en voer je zelf adviesprojecten uit.  Naast de praktische kant van social media en nieuwsbrieven maak je ook strategieën voor projecten, diensten en SME als geheel. Je realiseert dit samen met de projectteams en analyseert of de strategie effectief is.

Naast de SME-website ondersteunen wij diverse platforms zoals Watereducatie, Eco-Schools, Dag van de Duurzaamheid Onderwijs, Afval op School, Spaar Je Energie. Deze platforms zijn gebaat bij meer exposure en meer echt bereik. Voor deze projecten maak jij met communicatie het verschil.

Omdat we ook projecten doen waarin communicatie een belangrijke rol speelt is het goed mogelijk dat je in het projectteam mee draait en doet waar jij goed in bent! Zowel strategisch als praktisch zal je deze projecten ondersteunen en daarin samen met de projectteams als adviseur naar buiten toe optreden. Je moet dan ook goed in teamverband kunnen opereren. Als jij het leuk vindt en de kans doet zich voor kan detachering voor een deel van de tijd ook tot de mogelijkheden behoren.

Doordat je het leuk vindt om mensen te helpen verder te groeien, krijg je de mogelijkheid om stagiaires te werven én te begeleiden zodat ook zij een bijdrage leveren aan het communicatiewerk. Dat neemt je deels ook werk uit handen.

Kortom je bent een collega met daadkracht en een professionele, enthousiaste en creatieve inbreng die het leuk vindt om anderen te enthousiasmeren.

Over jou

Door jouw ervaring in je eerdere communicatiefuncties weet je waar de behoeften en uitdagingen liggen. Je vindt het leuk om de specialist te zijn in een dynamische omgeving en bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Als communicatieadviseur houd je je graag met tien zaken tegelijk bezig. Werken met deadlines en contact onderhouden met collega’s en opdrachtgevers is voor jou een tweede natuur. Je bent als persoon ondernemend met een grote dosis enthousiasme, daadkracht en creativiteit. Je steekt graag je handen uit de mouwen en bent een echte teamspeler. Natuurlijk vinden we het belangrijk dat je, net als wij, graag werkt aan een duurzame toekomst. 

Daarnaast neem je de volgende dingen mee:

 • Minimaal 2 jaar werkervaring op communicatie.
 • Daadkracht, teamplayer, enthousiast, creatief.
 • Plezier in en ervaring met social media en andere digitale communicatiemiddelen.
 • In staat communicatiestrategieën te ontwikkelen, uit te voeren en te monitoren.
 • Affiniteit met duurzaamheid.
 • Commercieel ingesteld.
 • HBO-opleiding.
 • Kennis van Adobe (InDesign, Photoshop, Illustrator) zijn een pré.
 • Je houdt van aanpakken en ziet nieuwe kansen om de communicatie te verbeteren.
 • Je hebt een vlotte pen en beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Je hebt de vaardigheden om vlotte (online) content te schrijven en te redigeren.

Naast de inhoudelijke kennis en ervaring zoeken wij vooral een collega met een professionele, enthousiaste uitstraling. Wij vinden iemand met ‘lichtjes in de ogen’ minstens zo belangrijk als een specifieke opleiding.

Wat wij bieden

Naast leuke en betrokken collega’s bieden wij je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je van ons een laptop en een werktelefoon. Wat je gaat verdienen is afhankelijk van je werkervaring. Salarisindicatie tot € 2.900,- bij een 40-urig dienstverband.

Over ons

Mensen stimuleren tot duurzaam gedrag en duurzaam denken, dat is waar wij goed in zijn. Wij doen dat vanuit de overtuiging dat mensen cruciaal zijn om duurzaamheid te realiseren. Met ruim 40 jaar ervaring brengen wij mensen in beweging om vanuit positieve energie duurzame keuzes te maken. Dit doen we in verschillende werkvelden. Zo adviseren we overheden over duurzaamheidsbeleid, coördineren we programma’s in het onderwijs en stimuleren we bewoners tot duurzaam gedrag.

Ons werk is erg divers, maar onze werkwijze is altijd praktisch, persoonlijk en met creatieve oplossingen. Dat maakt ons werk effectief. Van wijk tot Rijk!

Reageren

Herken jij je in deze tekst? Laat dan wat van je horen, want misschien word jij wel onze nieuwe collega!

Mail je cv en motivatie uiterlijk 15 september naar Imke Tegels via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wil je meer weten? Neem dan contact op met Imke Tegels (030 635 89 15, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Meer weten?

Imke

Imke Tegels

 (030) 635 89 15

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk ook

Communicatie
25 nov 2019 door Samantha

Communicatie over duurzaamheid? SME helpt!

Communicatie
02 dec 2019 door Jurgen

Gemeenten maken stappen in warmtetransitie,…

Communicatie
28 nov 2019 door Bregje

Burgerparticipatie en Citizen Science in het…