banner overig

2020 02 24 Workshops energietransitie onderwijs

In samenwerking met GDO (Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling) organiseren we voor donderdag 26 maart twee gratis workshops over actuele thema’s. Speciaal voor NME-ers. Je bent van harte welkom bij beide workshops, maar kunt ook kiezen voor één workshop.

Workshop 1: De kracht van NME in de energietransitie

Welke rol kun je als NME-organisatie spelen in de regionale energietransitie? Welke waarde kun je inbrengen? Hoe kom je binnen bij middelbare scholen om met dit thema aan de slag te gaan? Hoe richt je je partnerschap met energiepartners goed in? Waar liggen financieringsmogelijkheden in aansluiting op de regionale energiestrategie (RES)? En hoe zet je een ‘challenge’ voor deze doelgroep goed op? Op deze vragen gaan we in aan de hand van leerervaringen uit het project onderwijschallenge regionale energietransitie, dat vorig jaar plaatsvond in Rivierenland en Flevoland. We spiegelen aan de ervaringen van de deelnemers in de workshop.   

Workshop 2: De Duurzame School-adviseur: ben jij er klaar voor?

Welke rol kun je als NME-organisatie spelen in de whole-school approach voor duurzame ontwikkeling? Hoe help je scholen in het ontwikkelen en voorleven van een duurzame leefstijl? Heb je aantoonbaar kennis en expertise in huis om scholen te ondersteunen bij thema’s als voedsel, groene schoolpleinen en vervoer? Lever jij de kwaliteit die je zou willen leveren? Waarin wil je verder professionaliseren? En hoe werk je hierin samen met de regionale GGD? Op deze vragen gaan we in, in de context van een verkennend onderzoek naar de relatie tussen Gezonde School en duurzaamheid: het gaat om verschillende varianten hiervan en de mate waarin gezondheid en duurzaamheid worden verweven. 

Programma

  • 12:30 uur - Inloop 
  • 13:00 uur - De kracht van NME in de energietransitie
  • 14:30 uur - Pauze
  • 15:00 uur - De Duurzame School-adviseur: ben jij er klaar voor?
  • 16:30 uur - Einde

Kosten

Deelname aan beide workshops is gratis.

Waar? 

Utrecht, locatie volgt spoedig.

Ben jij er ook bij?

Meld je dan aan voor 20 maart!

Meer weten?

Anna

Anna Vanderveen

 (030) 635 89 21

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk ook

Onderwijs
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2Factueel%2F2021%2FVacature_adviseur_natuur-_en_duurzaamheidseducatie_.jpg&w=321&h=193&zc=1
16 apr 2021 door Imke

Vacature: Adviseur Natuur- en…

Onderwijs
Duurzame school
11 feb 2021 door Anna

Duurzame school: 6 tips voor duurzame…

Onderwijs
Watereducatie.nl vernieuwd
27 okt 2020 door Jurgen

Watereducatie.nl vernieuwd: vind nu nog…