banner overig

 

 

De Duurzame Docent is een initiatief van de coöperatie Leren voor Morgen en is opgezet om een positieve impuls aan het duurzaam onderwijs te geven. Het initiatief is dit schooljaar gestart en inmiddels zijn er meer dan 50 docenten door collega’s, leerlingen, ouders of andere mensen uit het werkveld aangemeld als Duurzame Docent. Deze Duurzame Docenten worden in het zonnetje gezet voor hun inzet op het gebied van duurzaamheid op de website www.duurzamedocent.nl. De aanstekelijke en inspirerende duurzame verhalen inspireren meer docenten om met duurzaam onderwijs aan de slag te gaan.

Duurzaamheid is een breed begrip maar kan gezien worden als zorgen voor jezelf, de ander en de omgeving in het hier en nu, maar ook daar en later. Uit de verhalen van de Duurzame Docenten blijkt al dat duurzaamheid een breed begrip is. Sommige docenten zetten zich in voor zonnepanelen en andere voor afvalscheiding of gezonde, duurzame voeding. Eén van de Duurzame Docenten gaat met een groep leerlingen naar het buitenland om elk jaar een nieuw duurzaam thema te bespreken met een plaatselijke school. Er worden dan allerlei activiteiten op deze plaatselijke school georganiseerd rondom thema’s zoals water, afval en energie. Een andere Duurzame Docent organiseert jaarlijks het Groene Chemie Symposium waarbij duurzame aspecten en mogelijkheden van de chemie worden besproken. Tijdens dit symposium vertellen 5e- en 6e-jaars leerlingen aan de jongerejaars de duurzame mogelijkheden in de chemie.

2017 10 Duurzame docent in het zonnetje gezet

Duurzame Docent gaat door!

Het is en blijft belangrijk om duurzaamheid meer in het onderwijs te krijgen. Dat is de reden dat dit initiatief doorgaat zodat er meer docenten geïnspireerd raken door de verhalen van de Duurzame Docenten. Dus: heb jij een collega die een uitgesproken ambassadeur van de fiets in plaats van de scooter is? Iemand die steevast elk jaar een bewust gezond en/of groen uitje op touw zet, of die elke gelegenheid aangrijpt om leerlingen bewuster te maken van de wereld om hen heen? Ken je iemand die alleen maar fairtrade producten koopt? Laat het ons weten en nomineer haar of hem! Het kan van alles zijn, zolang het maar inspireert en aanstekelijk werkt! Ga naar www.duurzamedocent.nl om een Duurzame Docent te nomineren. Elke Duurzame Docent ontvangt een leuke prijs dus gun je collega deze positieve aandacht!

 

 

Meer weten?

RoaldNeem contact met mij op.

Roald Severens
(030) 635 89 03
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.