banner overig

 

 

Sinds begin 2018 heeft de stichting GroenGelinkt het beheer en de ontwikkeling van GroenGelinkt ondergebracht bij SME Advies. In 2017 is door het bestuur en team van GroenGelinkt hard gewerkt om GroenGelinkt naar een nieuwe fase te brengen. Aan ons de opdracht om dit met een frisse blik voort te zetten en naar een hoger niveau te tillen.

Wat is GroenGelinkt?

GroenGelinkt is een zoeksysteem waar iedere docent, ontwikkelaar of NME-centrum de beste lesmaterialen, activiteiten, locaties en personen kan vinden. Met het zoeksysteem kan je het aanbod onder andere selecteren op thema, doelgroep, regio en kwaliteit. De zoekschermen van GroenGelinkt zijn te vinden op de diverse websites van aanbieders van natuur- en duurzaamheidseducatie en op www.groengelinkt.nl 

2018 01 Nieuw team GroenGelinkt

Hoe gaat het en waar gaan we heen?

Toch zijn er nog meer dan genoeg vragen. Het systeem is inmiddels alweer zo'n zeven jaar geleden ontwikkeld en in de ICT-wereld, waar alles snel verandert is het zaak om bij te blijven!

  • Hoe relevant is GroenGelinkt, wetende dat de meeste mensen hun zoektocht bij Google beginnen?
  • Voor welke doelgroep is GroenGelinkt. Zijn dat de docenten, de NME-ers, de ontwikkelaars etc.?
  • Het bestaande aanbod dat is opgenomen is soms wat veel en lokale varianten staan er dan meermaals in. Vindt de zoeker wel wat die wil vinden?
  • Hoe is het imago van GroenGelinkt en hoe kunnen we zorgen dat de aanbieders en gebruikers van GroenGelinkt nog meer van GroenGelinkt gaan houden?
  • Gebruikers geven zelden een waardering van de materialen of activiteiten of locaties. Hoe kunnen we met gebruikers een verbinding krijgen dat ze vaker beoordelingen geven, zodat gebruiker zelf aangeven wat goed is en wat minder is?
  • Het gebruik is goed met meer dan 4.000 zoekvragen per maand en toch is GroenGelinkt ook nog onbekend buiten het groene wereldje. Hoe kunnen we de bekendheid vergroten?
  • GroenGelinkt wordt op vrij veel websites gebruikt, hoe kunnen we hen optimaal bedienen, zodat zij met de juiste filters precies tonen wat gewenst is. En hoe kunnen scholengroepen daar hun eigen selecties opnemen? 
  • Kunnen wij gemeenten die wel of geen eigen natuur- en milieueducatie hebben ondersteunen met een zoeksysteem voor hun scholen?

Kortom genoeg vragen met betrekking tot de verdere ontwikkeling van GroenGelinkt. Ik ben er van overtuigd dat daar nog de nodige vragen bij komen. Schrik niet als ik bij je kom om deze vragen met je te delen. Wij horen graag  wat je reacties en ideeën zijn! En schroom niet om ons vast even te bellen of te mailen. GroenGelinkt is van en voor aanbieders van lesmaterialen, maar vooral voor docenten en hun leerlingen.

 

 

Meer weten?

MachielNeem contact met mij op.

Machiel van Lieshout
(030) 635 89 16
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.