banner overig

Deze week is het 'Deltaplan Duurzame Renovatie' gepresenteerd op de PROVADA, een grote vastgoedbeurs. Willen we de doelstellingen van Parijs halen, dan zal sneller en grondiger moeten worden gerenoveerd. Daarom nam de Dutch Green Building Council (DGBC), na de Nationale Klimaattop in het najaar van 2016, het initiatief tot dit Deltaplan. Het plan is opgedeeld in acht sectorspecifieke verduurzamingsopgaves. Voor elke sector is een werkgroep geformeerd. Namens SME Advies maak ik deel uit van de werkgroep ‘Onderwijs’.

De presentatie van het plan bestond uit een voorstelronde van de werkgroepvoorzitters, die vanuit hun werk en visie toelichtten wat de uitdagingen zijn die we met dit plan met elkaar trachten het hoofd te bieden. De werkgoep Onderwijs wordt geleid door Ewoud van der Sluis, directievoorzitter van HEVO. Hij vertelde over wat er in onze eerste twee werkgroepoverleggen allemaal over tafel is gegaan en welke gezamenlijke opgave we onszelf gesteld hebben.

2017 06 SME neemt deel aan deltaplan duurzame renovatie

Steeds weer komen mensen tot de conclusie dat de benodigde technieken voor handen zijn. Ook zijn er genoeg banken en andere organisaties die (onder voordelige voorwaarden) geld beschikbaar kunnen en willen stellen om de opgave te financieren. Toch wijst de praktijk uit dat het maar moeilijk lukt om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Als werkgroep gaan we ons daarom primair richten op het inzichtelijk maken van geschikte businesscases en financieringsvormen van duurzame renovatie van schoolgebouwen voor het primair en voortgezet onderwijs.

De eerste werkgroepbijeenkomsten zitten erop en er zit veel enthousiasme en energie in de groep. Ik kijk ernaar uit om er met elkaar een succes van te maken!

Meer informatie over het Deltaplan Duurzame Renovatie en het werk van de projectgroepen is te lezen op www.deltaplanduurzamerenovatie.nl.

Meer weten?

Anna

Anna Vanderveen

 (030) 635 89 21

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk ook

Onderwijs
2017 04 Gescheiden afval op school
06 apr 2017 door Hak

Gescheiden afval op scholen: mag dat of moet…

Onderwijs
20 sept 2016 door Anna

Een duurzame school bouw je samen

Onderwijs
22 feb 2017 door Anna

Een liefdevolle daad voor je (klein)kind