banner over ons onze mensen

 

 

Anna

Georganiseerde chaos
"Het moet een zooitje wezen", zo leerde mijn opa me recentelijk. Een blik op onze tuin deed me realiseren dat ik het grotendeels wel met hem eens ben. 'Georganiseerde chaos': daar ga ik voor. Georganiseerde chaos betekent namelijk dat je, ondanks een overvloed aan diversiteit en creativiteit, door de bomen het bos nog kunt zien. Het bevat kaders, zonder dat een vooraf bepaalde structuur als een beklemmend stramien fungeert. Een georganiseerde chaos zorgt ervoor dat je het speelveld kunt exploreren zonder te verdwalen. Zodoende laat het de ruimte voor initiatief, ontplooiing en ontwikkeling die een energieke samenleving nodig heeft, terwijl het als een dirigent zorgt voor een harmonieus samenspel. Soms moeten we daarvoor orde scheppen in de chaos, soms moeten we chaos scheppen in de orde. De kunst is om wegwijs te raken in dat speelveld en daarin je eigen rol en functie te kennen.

De menselijke maat
Tijdens mijn opleiding Bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven exploreerde ik dit fenomeen in het kader van de gebouwde omgeving. De gebouwde omgeving is bedoeld voor mensen en wordt gemaakt door mensen. Die mensen hebben dromen, hebben rollen, hebben belangen en hebben een verleden. Met technologieën kunnen we organiseren en automatiseren wat kan, maar de diversiteit, creativiteit en complexiteit die eigen zijn aan de mensheid en aan de natuur mogen we niet uit het oog verliezen. Gedurende mijn studietijd ervaarde ik dat die ‘mensfactor’ vaak wordt vergeten in de zoektocht naar technologische innovatie ten gunste van een meer duurzame samenleving. In de programma's en projecten waaraan ik werk, zoek ik naar de menselijke maat en tracht ik waardevolle verbindingen te leggen tussen verschillende mensen en uiteenlopende initiatieven.

Naast mijn werk bij SME Advies....
... ben ik graag reiziger in plaats van toerist, maak ik graag foto's in plaats van kiekjes, werk ik graag hard en ben ik graag lui!

Programma's en projecten van Anna

Websitetips van Anna