banner over ons onze mensen

Wietske

Jongeren groeien op in een tijdperk waarin duurzaamheid straks geen keuze is. Hoe spring je als school op deze ontwikkeling in? Samen met de mensen van team onderwijs, onze Eco-Schools begeleiders en supporters help ik scholen met het realiseren van hun duurzaamheidsambities.

Als landelijk coördinator Eco-Schools bij SME ben ik verantwoordelijk voor het programma Eco-Schools. We richten ons op scholen in het basis- en middelbaar onderwijs en MBO die met leerlingen werk willen maken van duurzaam denken en doen.

Als ervaren projectleider vind ik het leuk om de zaken goed te organiseren en Eco-teams te laten floreren. Goede dienstverlening en aansprekende, inspirerende en overzichtelijke kennisdeling zijn zaken die mijn continue aandacht hebben. Daarnaast ligt mijn focus op samenwerking. Door de bredere samenwerking in Nederland optimaal af te stemmen op de behoeften van scholen stimuleer ik het duurzame veranderproces binnen scholen.

In mijn vorige werk legde ik al de link tussen de natuur en het onderwijs. Er valt namelijk veel af te kijken van de natuur. Mijn ervaring is dat spelenderwijs leren met hoofd hart en handen, enorme indruk maakt op leerlingen. Verschil kunnen maken, in actie komen voor een duurzame toekomst. Het brengt een positieve beweging teweeg in en om de school. En het is mijn missie om dit te blijven voeden. Ik geloof erin dat school dé plek is om te experimenteren en uit te proberen hoe je door samenwerking de dingen bijna net zo perfect kunt regelen als in de natuur.

Vraag mij vooral voor:

  • Projectmanagement
  • Sparringpartner voor scholen die met duurzaamheid aan de slag willen
  • Onderzoek en advisering

Meer weten?

Wietske

Wietske Stoelinga

 (030) 635 89 06

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.