banner participatie 1

Anne

Bij SME zet ik mij in voor de kwaliteit van onderwijs op het gebied van duurzaamheid. Voor betekenisvol leren met hoofd, hart en handen. De centrale vraag is hierbij voor mij: hoe kunnen we mensen op een positieve en persoonlijk manier betrekken bij duurzaamheidsvraagstukken? Hierbij richt ik mij niet alleen op leerlingen, maar ook op docenten.

Ik doe dit als ontwikkelaar van producten en trainingen voor het onderwijs. Hierbij maak ik gebruik van mijn achtergrond als onderzoeker, bijvoorbeeld bij het uitvoeren van evaluaties. Woorden die mijn werkwijze typeren zijn co-creatie, analytisch, kwaliteit-gericht, flexibel en creatief.

Sinds 2018 werk ik als adviseur Onderwijs bij SME. Daarvoor werkte ik zes jaar bij de leerstoelgroep Educatie- en Competentiestudies van Wageningen University & Research, als onderzoeker, projectleider en docent op het gebied van natuur- en milieueducatie en leren voor duurzame ontwikkeling. Hier ontwikkelde ik mijn expertise op het gebied van participatief en kwalitatief onderzoek, monitoring en evaluatie en curriculumontwikkeling. Als onderzoeker werkte ik het liefst aan praktijkgericht onderzoek waarbij de nadruk lag op de ontwikkeling van concrete producten, in nauwe samenwerking met de opdrachtgever of gebruikers. Een greep uit de onderwerpen waar ik mij mee bezig: de verankering van duurzaamheid in de gehele schoolorganisatie, afvaleducatie, het lange-termijn effect van natuureducatie en 21e eeuwse competenties.

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

AnneAnne Remmerswaal

 (030) 635 89 20
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuws