Verhalen

zwerfafval

Wilt u ook graag een nieuwe stap zetten in uw aanpak van zwerfafval in de gemeente? Gedrag, participatie en beleving zijn cruciaal voor het oplossen van zwerfvuilproblemen. Het gaat immers om mensen die het veroorzaken en ook ervaren als een probleem. Hoe beïnvloed je vervuilend gedrag en de schoonbeleving? Hoe krijg je mensen betrokken bij het schoonhouden van de omgeving?

Voucherregeling Maatwerkondersteuning Aanpak Zwerfafval

Rijkswaterstaat biedt (een aantal) gemeenten dit jaar via een Voucherregeling gratis maatwerkondersteuning van een expert met kennis van gedrag, participatie of beleving. De experts helpen u met uw casus en hebben kennis en ervaring op schoon gedrag, schoon participatie en sturen op beleving. U krijgt een uitgebreide intake en vervolgens 4 tot 5 dagen om samen met ons kennis op te bouwen en een plan van aanpak op te stellen voor uw vraag. Een plan met concrete maatregelen dat bestuurlijk vastgesteld wordt en zo in uitvoering kan.

De Voucherregeling Maatwerkondersteuning Aanpak Zwerfafval biedt de kans om bovenop de reguliere maatregelen een nieuwe aanpak uit te proberen. De ingeschakelde expert kan u nieuwe inzichten en handvatten bieden vanuit kennis over gedrag, beleving en participatie. Het gaat hier dus niet om het inhuren van een externe projectleider, maar om het in huis te halen van kennis waarmee u zelf aan de slag kunt.

Aanvragen

Bent u geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Rijkswaterstaat neemt daarna contact met u op. Er is ruimte voor 26 projecten. Deze moeten afgerond zijn voor 1 oktober 2018. Aanvragen kan tot 31 december 2017. We behandelen de aanvragen op volgorde van binnenkomst.

SME Advies is één van de bureaus die experts aanlevert voor deze maatwerkondersteuning voor het thema 'schoon gedrag'.

drs. B. (Bregje) van den Brand
Senior adviseur

(030) 635 89 02
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer over Bregje

Bregje