Verhalen

vacature adviseur energieSME zoekt een nieuwe energieke collega

Voor 32-40 uur per week.

Wie wij zijn

Mensen stimuleren tot duurzaam gedrag en duurzaam denken. Dat is waar wij goed in zijn. Met ruim 40 jaar ervaring brengen wij mensen in beweging om vanuit een positieve drive duurzame keuzes te maken. Dit doen we in verschillende werkvelden. Zo adviseren we overheden over duurzaamheidsbeleid, coördineren we programma’s in het onderwijs en stimuleren we bewoners tot duurzaam gedrag.

Hoewel onze opdrachten divers zijn, is onze werkwijze altijd praktisch en komen we met creatieve oplossingen. Dat maakt ons werk effectief. Van wijk tot rijk.

Ons kantoor is gevestigd in Utrecht en het team bestaat uit 15 enthousiaste medewerkers, maar we werken ook nauw samen met diverse zzp-ers en organisaties.

Functieomschrijving

Als adviseur beleid en duurzaamheid help jij gemeenten bij het ontwikkelen van duurzaamheidsbeleid en het betrekken en bereiken van bewoners en andere stakeholders. Je voert quickscans uit om te kijken hoe de  gemeente er voor staat, je stelt duurzaamheidsvisies en -beleid op en begeleidt uitvoeringstrajecten. Dit doen we vaak samen met bewoners, ondernemers en andere stakeholders uit de gemeente.

Als adviseur ben je een allround medewerker. Je onderhoudt een netwerk, maakt offertes, voert projecten uit en rondt deze zorgvuldig af met de opdrachtgever. We stellen hoge eisen aan de kwaliteit van ons advieswerk en geven je tegelijkertijd grote eigen verantwoordelijkheid.

Je werkt vaak in teams aan projecten en acquisitietrajecten. Nadat je de tijd hebt gehad om het werk eigen te maken, krijg je een omzet- en een acquisitietraject.

Ben jij dit?

Als adviseur ben jij het visitekaartje van SME. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en hebt een professionele uitstraling.
Je voelt je thuis in de wereld van gemeenten en begrijpt goed hoe bestuurlijke processen werken of wil je daarin verdiepen. Je hebt oog voor de belangen en rollen van bedrijven, organisaties en bewoners, en weet hoe je tussen verschillende belangen manoeuvreert. Je kan zelfstandig acquireren en uitvoeren, maar werkt ook goed in teams.

Het is een pre als je ervaring en kennis hebt op het gebied van duurzaamheidsbeleid, werkervaring hebt bij een gemeente of een bruikbaar overheidsnetwerk meeneemt. Maar naast de inhoudelijke kennis en ervaring zoeken wij vooral een collega met een professionele, enthousiaste uitstraling. Iemand die creatief en flexibel is en die het leuk vindt om anderen te enthousiasmeren.

Iemand die van aanpakken weet en commerciële kansen ziet en grijpt. Wij vinden iemand met ‘lichtjes in de ogen’ belangrijker dan een specifieke opleiding.

Jouw specificaties

  • Je hebt minimaal drie jaar werkervaring.
  • Je hebt een Universitaire studie of HBO-opleiding afgerond.
  • Je hebt al ervaring opgedaan als adviseur (is een pre)
  • Je bent commercieel ingesteld
  • Je bent innovatief, creatief en praktisch
  • Je bent een teamplayer, ondernemend, enthousiast en met daadkracht.

Arbeidsvoorwaarden

SME biedt je naast leuke betrokken collega’s goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een NS-jaarkaart. Salarisindicatie tot €2.950 bij een 40-urig dienstverband.

Reageren

Herken jij je in deze tekst? Laat dan wat van je horen, want misschien word jij wel onze nieuwe collega!

Mail je cv en motivatie uiterlijk 15 september naar Imke Tegels via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

drs. I.A. (Imke) Tegels
Senior adviseur

(030) 635 89 15
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer over Imke

Imke