SME Advies signaleert dat energie, klimaat, duurzaamheid zich hard ontwikkelen. En dit betekent dat beleid, uitvoering en leren daardoor versneld wordt. Hier leveren we al jaren een bijdrage aan en dat gaan we nu verder versterken. Dat versterken doen wij niet alleen, dat doen wij in de zich ontwikkelende Energieke Samenleving. Dat betekent dat wij het niet alleen doen maar samen. Samen met bewoners, met overheden, met onderwijs, etc.

Concreet willen wij uitbreiden op twee onderdelen. Als je interesse hebt dan horen we dat graag:

1. Beleid voor duurzaamheid, klimaat en energie

Wij adviseren de gemeenten, provincies, regio’s en rijksoverheid hoe het beleid voor duurzaamheid, klimaat(adaptatie) en energie vorm kan rijgen en ingevuld kan worden. Soms is dat het met de maatschappij maken van dat beleid of het ophalen van meningen bij bewoners, zoals over nieuwe energie in Overijssel en de andere keer is dat het opzetten van een netwerk over luchtkwaliteit of het verzorgen van een servicepunt over duurzame energie.

Wij zoeken iemand die ons team komt versterken met ca 3 jaar ervaring op beleid en duurzaamheid en bij voorkeur met kennis van energie en klimaat. Deze nieuwe collega zal naast technisch/ inhoudelijke kennis aandacht moeten hebben voor gedragsverandering en participatie.

2. Praktische energiebesparing op scholen en in huishoudens

Met het akkoord van Parijs en het energieakkoord is de uitdaging om energie te besparen en duurzame energie op te wekken niet langer iets vaags. Het krijgt nu heel concreet en snel vorm en dit beidt legio kansen. Voor huishoudens (huur en koop), voor scholen en voor andere utiliteitsbouw geven wij hier een impuls aan.

Wij zoeken iemand die een energie-inhoudelijke achtergrond heeft. Zo willen wij de brug maken tussen bewustwording, attitude en gedrag enerzijds en onderhoud en beheer anderzijds. Wij hebben die ‘menskant’ al stevig in huis en zoeken iemand die de technische/bouw/beheer kant komt aanvullen, maar die ook echt de waarde van de mensen daarin onderkent.

drs. I.A. (Imke) Tegels
Senior adviseur

(030) 635 89 15
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer over Imke

Imke