banner overheid

 

 

Om bewoners optimaal voor te bereiden op de warmtetransitie is het nodig om nu te beginnen met actieve communicatie, ook al is misschien nog niet alles duidelijk.

Elk huis in Nederland is anders en elke bewoner is anders. De ene bewoner heeft veel interesse in energiebesparing en het klimaat, de ander is nog steeds in de veronderstelling dat we aan het gas blijven. Als gemeente is het belangrijk om bewoners de tijd te geven om te wennen aan een leven zonder aardgas en zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de veranderingen. Dit doe je door nu al te starten met actieve communicatie. Ook al is nog niet alles duidelijk. Met het maken van een concreet plan van aanpak worden alle stapppen helder om dit gestructureerd aan te pakken

Wat SME voor je kan betekenen

SME helpt bij de ontwikkeling van een plan van aanpak aardgasvrij wonen.Hierin geven we je handvatten waarin we beschrijven hoe je:

  • aardgasvrij begrijpelijk maakt voor bewoners;
  • bewoners voorbereidt op de stappen die komen gaan;
  • bewoners stimuleert om nu al slimme stappen te zetten;
  • als gemeente effectief over aardgasvrij communiceert.

In het traject brengen we in kaart wat er speelt bij bewoners en in hoeverre het thema al leeft. We sluiten aan bij lokale initiatieven en brengen lokale partners samen in een interactieve workshop om te kijken waar nog kansen liggen. Zo komen we tot een maatwerkstrategie voor de wijk of de gehele gemeente.

Resultaat

Een plan van aanpak met concrete acties die je samen met stakeholders kunt uitvoeren. Wij kunnen ook de uitvoering van het plan op ons nemen. Lees daar meer over bij onze bewonersaanpak

 

 

Diensten

Transitievisie warmte opstellen

Het maken van een transitievisie warmte waarin techniek én mensen centraal staan