banner overheid

Met de Quickscan duurzaamheid brengen we in beeld waar jouw gemeente staat op het gebied van duurzaamheid. Wat gaat er momenteel al goed en waar liggen nog kansen voor verbetering? Met de Quickscan heb je een goede basis voor het opstellen van nieuw beleid.

Om een Quickscan voor jouw gemeente uit te voeren maken we de beschikbare data inzichtelijk en zoeken we het verhaal achter de cijfers. We starten met een analyse van landelijke data en vullen deze aan met een analyse van relevante beleidsnota's en jaarstukken van de gemeente. In een interactieve werksessie bespreken we onze bevindingen met betrokken beleidsmedewerkers om het beeld compleet te maken. Zo wordt duidelijk dat duurzaamheid raakvlakken heeft met veel verschillende beleidsvelden en dus ook om een gemeentebrede verantwoordelijkheid vraagt.

De uitkomsten van de Quickscan delen we met het college of de raad, op een manier die bij jouw organisatie past. Dit kan een formele presentatie zijn, een benen-op-tafel-sessie, een lunchlezing of iets heel anders.

Inzicht in verschillende duurzaamheidsthema’s

Onze Quickscan is een relatief snelle methode (doorlooptijd van 1-2 maanden) om inzichtelijk te maken waar je staat. De uitkomsten van de Quickscan vormen een goed uitgangspunt voor het opstellen van nieuw duurzaamheidsbeleid.

We hebben een standaard aanpak voor de Quickscan, maar kunnen in overleg ook maatwerk leveren. Als gemeente bepaal je zo zelf op hoeveel en welke duurzaamheidsthema’s je de focus van de scan legt. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als energietransitie, biodiversiteit, mobiliteit, klimaatadaptatie of circulaire economie.

Afhankelijk van jouw wensen laten we zien hoe jouw gemeente het doet ten opzichte van het landelijk gemiddelde, of vergelijken we jouw gemeente met gemeenten van hetzelfde type of enkele specifieke gemeenten, zoals samenwerkingspartners in de regio. Ook kunnen we aan de hand van een scan in beeld brengen hoe jouw gemeente scoort op de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties.

Desgewenst combineren we de Quickscan met een evaluatie van het lopende uitvoeringsprogramma duurzaamheid van jouw gemeente.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze aanpak en visie? Neem direct vrijblijvend contact met ons op.

Ben je werkzaam bij een gemeente en wil je alvast een voorproefje op de Quickscan ontvangen? Vraag dan kosteloos een infographic aan voor jouw gemeente met de stand van zaken op de belangrijkste duurzaamheidsthema’s.

Hoe duurzaam is jouw gemeente?
Ben je bij een gemeente verantwoordelijk voor het duurzaamheidsbeleid? Vraag dan kosteloos jouw infographic aan.

Ja, ik wil de infographic ontvangen

Meer weten?

Frans

Frans te Braake

 (030) 635 89 02

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk ook

Duurzaamheidsbeleid
Beleidsplan Duurzame ontwikkeling
08 dec 2020 door Jurgen

SME helpt gemeente Teylingen met Beleidsplan…

Duurzaamheidsbeleid
Nieuwe nota duurzaamheid voor gemeente Heemstede
27 mei 2020 door Jurgen

Nieuwe nota duurzaamheid voor gemeente…

Duurzaamheidsbeleid
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2Factueel%2F2020%2F2020-04-24_Hoe_duurzaam_is_jouw_gemeente.jpg&w=321&h=193&zc=1
24 apr 2020 door Jurgen

Hoe duurzaam is jouw gemeente? Vraag je…