banner overheid

 

 

Met de Quickscan duurzaamheid brengen we in beeld wat er momenteel al goed gaat op het gebied van duurzaamheid binnen een gemeente, maar ook waar kansen liggen voor verbetering.

Om een Quickscan voor jouw gemeente uit te voeren duiken onze adviseurs in beschikbare data en zoeken zij het verhaal achter de cijfers. We starten met een analyse van landelijke data en vullen deze aan met een analyse van relevante beleidsnota's en jaarstukken van de gemeente. In een werksessie bespreken we onze bevindingen met betrokken beleidsmedewerkers en halen zo nog meer input op. Zo wordt duidelijk dat duurzaamheid raakvlakken heeft  met veel verschillende beleidsvelden en dus ook om een gemeentebrede verantwoordelijkheid vraagt. De uitkomsten van de scan delen we met het college of de raad, op een manier die bij jouw organisatie past. Dit kan een formele presentatie zijn, een beneneoptafel-sessie, een lunchlezing of iets heel anders. 

Onze Quickscan is een relatief snelle methode (doorlooptijd van 1-2 maanden) en is altijd maatwerk. Als gemeente bepaal je zelf op hoeveel en welke duurzaamheidsthema’s je de focus van de scan wilt leggen. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als energietransitie, biodiversiteit, mobiliteit, klimaatadaptatie of circulaire economie. Daarnaast bepaal je ook zelf waar je de gemeente mee wil vergelijken. Zo kunnen we laten zien hoe de gemeente het doet ten opzichte van het landelijk gemiddelde, maar kunnen we ook een vergelijking maken met gemeenten van hetzelfde type of enkele specifieke gemeenten, zoals samenwerkingspartners in de regio.

 

 

Artikelen over Beleid & proces

Beleid & proces
19 september 2019

Vier manieren om concreet met de SDG’s aan de slag te…

door Jurgen
Beleid & proces
22 augustus 2019

Inspiratiesessie bewoners & aardgasvrij wonen

door Jurgen
Beleid & proces
22 augustus 2019

Rekenkameronderzoek naar duurzaamheid: tips voor een…

door Jolien

Enkele opdrachtgevers

Meer weten?

BregjeNeem contact met mij op.

Bregje van den Brand
(030) 635 89 02
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.