banner bewoners

Het is al bijna een jaar geleden dat de RRE (Regeling Reductie Energiegebruik) zich aandiende. Bij SME staan we in de startblokken voor het vervolg van de regeling die de RREW (Regeling Reductie Energiegebruik Woningen) heet. Deze regeling gaat op 16 november open. Voor ons en vele anderen goed nieuws, vooral omdat deze nu ook gebruikt kan worden voor huurwoningen, één van de doelgroepen waar SME zich al meer dan tien jaar voor inzet.

Bespaar energie, SME bereikt jouw bewoners

De RRE werd door veel gemeenten ingevuld met gezamenlijke inkoopacties en vouchers voor het treffen van kleine energiebesparende maatregelen. Hierdoor werden met name mensen aangesproken die al interesse hadden om hun woning te verduurzamen. Door de inkoopacties kregen zij net een duwtje in de goede richting om door te pakken. Dat is heel belangrijk en dat duwtje is ook zeker nodig. Maar wat gebeurd er met de groep mensen die niet intrinsiek gemotiveerd is om maatregelen te treffen? Deze groep weet niet of ze wel willen, moeten óf zelfs kunnen investeren. Wij helpen graag jouw gemeente de groep mensen te bereiken waarvan de weg naar aardgasvrij wonen nog erg lang is.

Onze aanpak

SME brengt duurzaamheid dichterbij: we maken het leuk en praktisch. We geven mensen handvatten zodat ze weten wat ze kunnen doen, met veel, weinig óf geen geld.

We willen bewoners op een luchtige manier kennis laten maken met het thema energie(besparing) op hun eigen niveau. Dat betekent voor de één dat ze de bank een stukje van de verwarming trekken en voor de ander dat ze zich verdiepen in een warmtepomp. We doen dat voor hele diverse doelgroepen: huurders, woningeigenaren, re-integranten, studenten, laag- en hoogopgeleiden, mensen die heel veel óf nog helemaal niet met duurzaamheid bezig zijn.

Wij helpen je bij jouw aanvraag

In het kader van de afgelopen RRE, hebben we tientallen energiecoaches opgeleid voor diverse gemeenten. Ook bieden wij voor de gemeente Westvoorne al een breed aanbod aan voor zowel de reeds gemotiveerde mensen als de mensen die nog aan het begin staan van de weg naar duurzaamheid.

Benieuwd naar wat wij voor jouw gemeente kunnen doen? Bekijk ons overzicht van mogelijke producten ter inspiratie. We gaan ook graag om de (virtuele) tafel om te horen waar je precies behoefte aan hebt, zodat we gezamenlijk iets kunnen samenstellen wat past bij de bewoners van jouw gemeente.

Neem nu contact met ons op!

Meer weten?

Imke

Imke Tegels

 (030) 635 89 15

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.