banner bewoners

 

 

Met de energyparty gaan bewoners in een kleine groep aan de slag met energiebesparing. Ze kiezen zelf met welke onderdelen ze aan de slag willen.

Met de energyparty onderzoeken bewoners in een laagdrempelige en vooral gezellige setting hoe ze energie kunnen besparen. Tijdens de party werken de deelnemers veel samen en leren ze elkaar beter kennen. Dit zorgt er mogelijk ook voor dat ze ook na de party nog contact met elkaar houden en elkaar stimuleren.

Inhoud en opbouw

De energieparty vindt plaats bij bewoners thuis en is geschikt voor een groep van ongeveer zes mensen. Dit kunnen vrienden zijn of bijvoorbeeld buurtgenoten. De energieparty is erg interactief, we behandelen de onderwerpen in de vorm van opdrachten en oefeningen.

Aan het begin van de party analyseren we kort de energierekening en aan de hand daarvan geeft de deelnemer aan waar zijn interesses liggen en waar hij of zij meer over wil horen. Zo zorgen we ervoor dat iedereen naar huis gaat met de kennis en informatie die hij of zij graag wilde hebben. Dit doen we met behulp van een energieboom. De energieboom is zo opgezet dat er zowel op gedrag als op technische maatregelen ingezoomd kan worden, hierdoor is de opzet zowel voor huurders als voor woningeigenaren geschikt en voor mensen met een kleine en een grote beurs.

Werkwijze

We leiden bewoners op tot energieparty-begeleider. Dat doen we in drie (korte) dagen als de bewoners nog weinig tot niets van energie weten of in twee (korte) dagen als er al wel basis kennis is, te denken valt bijvoorbeeld aan de leden van een energiecoöperatie. De training wordt op locatie/in company geven. Het is dus niet mogelijk om je als individu in te schrijven.

 

 

Projecten

12x Goed Bezig

Studentenhuizen gaan een jaar lang energiebesparen met leuke cadeautjes

Energiequiz

De energiequiz zet energiebesparing op een ludieke manier op de kaart

Energieworkshop

Een praktische manier om bewoners bewust te maken van hun energieverbruik

Energybattle

Tijdens een Energy battle strijden diverse groepen tegen elkaar om de meeste energie te besparen

Inspiratiebijeenkomst…

Tijdens een bestaande bijeenkomst krijgen bewoners praktische tips over energiebesparing

Opleiding energiecoach

Iemand opleiden tot energieadviseur of energiecoach, zodat zij zelf weer anderen kunnen helpen

Zonnepanelen Deal or No-deal

In één uur krijgen huurders onafhankelijke informatie over zonnepanelen

Meer weten?

ImkeNeem contact met mij op.

Imke Tegels
(030) 635 89 15
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.