banner bewoners

Werk je aan onderwerpen als afval, energie, aardgasvrij, klimaatadaptatie of water & groen?

Dan draait je werk waarschijnlijk impliciet of expliciet om het gedrag van bewoners en andere stakeholders. Met behulp van de training Duurzaamheid & gedrag leer je in één dag hoe je duurzaam gedrag kunt stimuleren. Zo maak jij het verschil in jouw werk!

Beschikbare data in 2020
Volgt nog

Geschikt voor
Beleidsmedewerkers, uitvoerders en communicatiespecialisten

Tijdsduur
Eén dag

Kosten
€ 395,- (exclusief BTW)

Beschrijving

In de praktijktraining leer je hoe gedrag tot stand komt en wat belangrijk is bij het beïnvloeden ervan. Theorie wordt afgewisseld met voorbeelden en casussen vanuit de trainers, jezelf en jouw mede-cursisten. Met behulp van een overzichtelijk model leer je alles over effectieve interventies en (beleids-)maatregelen. Tijdens de training staat jouw eigen casus en die van anderen centraal en krijg je alle ruimte om hier onder begeleiding van gedragsspecialisten aan te werken. Aan het einde van de dag ga je naar huis met een berg inspiratie en een praktische aanpak die je direct kunt toepassen in je eigen werk.

Geschikt voor

Deze training is geschikt voor beleidsmedewerkers, uitvoerders en communicatiespecialisten. Ben je geïnteresseerd in deze training en heb je een concrete casus waar je aan wil werken? Neem dan zeker je collega’s van andere afdelingen mee! Om mensen te stimuleren tot het gewenste gedrag heb je zowel iemand vanuit beleid, iemand vanuit de uitvoering en iemand vanuit communicatie nodig. Zo maak je optimaal gebruik van ieders kennis en ervaring en kan je interventies ontwikkelen vanuit verschillende invalshoeken. Wil je bijvoorbeeld bewoners stimuleren om hun afval te scheiden? Volg de training dan met een beleidsmedewerker afval, de communicatieadviseur en de teamleider van de afvalophaaldienst.

De trainers

De training wordt verzorgd door twee gedragsspecialisten: Anjo Travaille (Bovenkamers) en Bregje van den Brand (SME). Anjo is milieutechnoloog en cognitief psycholoog. Hij heeft ruim 15 jaar ervaring als adviseur duurzame gedragsbeïnvloeding voor overheden en bedrijven. Bregje is sociaal wetenschapper en beleidsadviseur duurzaamheid. Ze heeft ruim 15 jaar ervaring op het gebied van gedragsbeïnvloeding en procesbegeleiding bij ontwikkeling en uitvoering van duurzaamheidsbeleid.

Meer weten?

Bregje

Bregje van den Brand

 (030) 635 89 00

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.