banner onderwijs energie educatie

Het platform energieeducatie.nl is een landelijk portaal waar docenten inspiratie kunnen opdoen voor lessen over energie in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en MBO. Je vindt hier lesmateriaal, excursies en gastsprekers.

Het energievraagstuk is omvangrijk en complex. Vrijwel dagelijks zien, horen en lezen we nieuws over de noodzaak om energie te besparen en om te schakelen naar duurzame energiebronnen. Voor onderwijs ligt er een rol om hier in het onderwijs aandacht aan te besteden. Docenten leiden immers de volgende generatie op. Hoe mooi zou het zijn als leerlingen op school ontdekken hoe zij zelf het verschil kunnen maken. Of dat zij via onderzoekend leren inzicht krijgen in wat er nodig is om te komen tot duurzame energie en ons energieverbruik te verminderen.

Ondersteuning voor docenten

Energieeducatie.nl heeft als doel om docenten van het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en MBO te inspireren en zo goed mogelijk te ondersteunen bij hun keuze voor lesmaterialen over energie. Op de website vind je lesmaterialen, gastlessen, activiteiten en challenges waar je als school mee aan de slag kan gaan. Dit aanbod komt van overheden, energiebedrijven, NME-centra en maatschappelijke organisaties.

Rol van SME

EnergieEducatie is een initiatief van SME. Wij bundelen zoveel mogelijk lesmateriaal, evenementen, lesprogramma’s en gastsprekers om een compleet aanbod mogelijk te maken. Nieuw aanbod wordt door ons beoordeeld op kwaliteit en voorzien van een begeleidende tekst. Wij zoeken de samenwerking met aanbieders zoals energiebedrijven, overheden en uitgevers om een volledig aanbod te kunnen tonen.

Ga naar de website van Energieeducatie.nl

Meer weten?

Anna

Anna Vanderveen

 (030) 635 89 16

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk ook

Onderwijs
2017 04 Gescheiden afval op school
06 apr 2017 door Hak

Gescheiden afval op scholen: mag dat of moet…

Onderwijs
20 sept 2016 door Anna

Een duurzame school bouw je samen

Onderwijs
22 feb 2017 door Anna

Een liefdevolle daad voor je (klein)kind