banner onderwijs groengelinkt

 

 

GroenGelinkt.nl is een landelijk informatie- en zoeksysteem waar docenten en professionals alle lesmaterialen kunnen vinden op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid.

Voor docenten biedt GroenGelinkt toegang tot lesmateriaal dat verrijkend, verdiepend of vervangend is voor onderdelen uit de methode die gebruikt wordt voor het vak. Op GroenGelinkt staan duizenden lesmaterialen. Dus of je een extra les, een gastdocent of een activiteit in de buurt zoekt: op GroenGelinkt vind je het gemakkelijk.  

Een groot deel van het aanbod is afkomstig van de NME-centra die lokaal of regionaal lespakketten aanbieden en activiteiten verzorgen. Veel docenten of leraren hebben al contact met het NME centrum of kinderboerderij, maar worden door GroenGelinkt in staat gesteld om nog specifieker het lesaanbod aan te laten sluiten op de kerndoelen en leerdoelen. Ook is er de mogelijkheid om contact op te nemen met andere aanbieders of gebruikers, zodat je elkaar kan inspirerend om het materiaal anders te gebruiken of te verbeteren.

Rol van SME

Sinds eind 2017 voert SME het beheer van GroenGelinkt uit. Het streven is te kijken hoe het effect verder vergroot kan worden. SME onderzoekt deze mogelijkheden in opdracht van RVO samen met Kennisnet en Twijnstra Gudde.

Ga naar de website van groengelinkt

 

 

 

Meer weten?

MachielNeem contact met mij op.

Machiel van Lieshout
(030) 635 89 16
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.