Ik ben Katinka, 30 jaar en woon sinds 4 jaar in Amsterdam. Maar binnenkort verhuis ik samen met mijn vriend (terug) naar het groene Nijmegen, waar ik niet ver vandaan opgroeide in het Duitse dorpje Niel vlak bij de grens. Ik ben opgeleid als (visueel) antropoloog, sociaal stadsgeograaf en (kunst)educator.

Bij SME kan ik mijn brede opleidingsachtergrond goed inzetten als adviseur participatie en educatie en werk ik o.a. aan het ontwikkelen van een toolkit voor de Whole School Approach op nationaal en internationaal niveau. Thema’s en opgaves waar ik warm van word zijn o.a. het toekomstbestendig en groen maken van steden (en het op creatieve wijze faciliteren van participatie daaromtrent), het aanjagen van de transitie richting een gezond, duurzaam en toekomstbestendig voedselsysteem, het bijdragen aan een duurzame en natuurinclusieve aanpak binnen het onderwijs en allerlei soorten organisaties, het ontwerpen van groene buitenruimtes vanuit een ecologische blik en het ontwikkelen van tools, inspiratiesessies, workshops en trainingen om gesprekken te vergemakkelijken, meningen en doelen te verhelderen en samenwerkingen vorm te geven.

Voordat ik bij SME kwam, werkte ik op de educatieafdeling van het Tropenmuseum. Door een tentoonstellingen in het museum groeide mijn frustratie over de vervuiling van de natuur door de mens, maar ook de intrinsieke motivatie om in mijn werk bij te dragen aan een duurzamere wereld. Ik besloot mijn groene hart te volgen: ik startte de avondopleiding tot tuinontwerper en richtte begin 2023 met mijn compagnon het bedrijf Vergroen Voedselbossen op. Onze missie: zo veel mogelijk buitenruimtes van organisaties transformeren tot stadsvoedselbossen om mens, natuur en voedsel weer te verbinden. Mijn werk bij Vergroen en mijn baan bij SME vullen elkaar mooi aan: het één geeft inspiratie voor het andere en vice versa.

Als ik niet werk dan ben ik graag aan het klimmen – in de klimhal of in de natuur – ga ik wandelen in het bos, in de duinen, op de markt of in een nieuwe stad en geniet ik van het beter worden in mijn nieuwe hobby: het mixen van muziek (vooralsnog alleen thuis).

 

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

RuthKatinka Schlette

 (030) 635 89 00
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.