banner energietransitie

Wat is de energietransitie?

Aardgas is niet oneindig beschikbaar. Daarnaast komt bij de verbranding van aardgas CO2 vrij wat niet goed voor het klimaat is. Dit maakt de transitie naar een duurzaam energiesysteem noodzakelijk. In het klimaatakkoord hebben gemeenten een regierol gekregen in de energietransitie. Alle gemeenten werken de komende decennia hard om Nederland in 2050 aardgasvrij te maken. Deze transitie is een grote uitdaging die veel vraagtr van alle sectoren in de maatschappij. Wij helpen graag jouw gemeente of woningcorporatie bij deze uitdaging!

Onze visie

Wij vinden dat de betrokkenheid van mensen bij de energietransitie minstens zo belangrijk is als de techniek. Een duurzame transitie bereik je alleen wanneer iedereen meedoet: burgers, bedrijfsleven, organisaties en politiek. Daarom streven wij in ons werk naar brede betrokkenheid van alle groepen in de maatschappij.

Onze aanpak

Wij doen dit met een structurele aanpak, van planvorming tot uitvoering. Wij helpen je bij de sociale vraagstukken die de energietransitie met zich meebrengt, namelijk:

  • Hoe betrek je inwoners bij de energietransitie?
  • Hoe organiseer je participatie?
  • Hoe voorkom je weerstand?
  • Hoe zorg je dat mensen energie besparen?

Dit doen we door belanghebbenden te betrekken en centraal te stellen, door het maken van een plan van aanpak én door direct aan de slag te gaan met bewoners om ze optimaal voor te bereiden op de transitie. Energiebesparing vormt een belangrijk onderdeel van de voorbereiding op de transitie. Met onze praktische aanpak stimuleren we diverse doelgroepen en behalen we mooie resultaten van 10-30% besparing op hun energierekening! Ook verzorgen wij de communicatie voor overheden over aardgasvrij wonen en de energietransitie.

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

ImkeImke Tegels

 (030) 635 89 15
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuws