Begin 2023 ben ik bij SME begonnen in het team Educatie. Ik wil mij graag breder inzetten voor duurzaamheid in het onderwijs en heb, na 3 jaar te hebben gewerkt bij Yuverta als project- en programmamanager duurzaamheid, gekozen om SME met mijn kennis en ervaring te versterken.

Voordat ik me met onderwijs en duurzaamheid bezig hield, heb ik na mijn opleiding in de cultuurwetenschappen, 10 jaar als zelfstandige in de culturele sector gewerkt. Dit deed ik veelal als projectmanager in nauwe samenwerking met kunstenaars en culturele instellingen die vanuit maatschappelijke betrokkenheid werken in het publieke domein. Ik geniet nog altijd van de kracht van verbeelding als het gaat om maatschappelijke uitdagingen en toekomstvisies. Mijn gevoel van urgentie rond verduurzaming bracht mij tot de keuze om een overstap naar het duurzaamheid en onderwijs te maken, waar ik graag de verbinding blijf leggen tussen kunst en cultuur en natuur. Beide sectoren passen bij wat ik graag doe: werken vanuit bevlogenheid aan een groter, gemeenschappelijk doel. Ik ben blij dat ik bij SME vanuit verbondenheid en bezieling, in samenwerking met partners die zich ook willen inzetten voor duurzaam onderwijs, kan bouwen aan een leefbare, toekomstbestendige samenleving voor iedereen.

Een van de projecten waar ik mij nu mee bezig houdt is SustainaBulMBO. Hier coördineer ik de samenwerking van MBO instellingen op het gebied van duurzaamheid. SustainaBulMBO is een project dat wordt geleid door een nauwe partner van SME, namelijk Leren voor Morgen. Dit project sluit goed aan bij mij omdat ik vanuit Yuverta al als deelnemer 3 jaar lang betrokken ben geweest. Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact met mij op!

Ook ontwikkel ik momenteel een leertraject over de Whole School Approach voor Natuur- en Duurzaamheidseducatiecentra, in samenwerking met onze partner GDO en collega’s van SME. Hierin vind ik het belangrijk om in gezamenlijkheid na te denken over hoe iedere speler zijn rol in de transitie kan vormgeven, en hoe we elkaar daarin verder kunnen helpen. Dat zie ik ook als terugkerend vraagstuk in de projecten die ik begeleidt: hoe zorgen we dan we alleen een eigen rol en verantwoordelijkheid kunnen nemen in deze transitie? Daar zet ik me graag voor in.

Kan ik daarin iets voor je betekenen? Of wil je even uitwisselen? Neem dan vooral contact met mij op!

 

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

SimoneSimone Kleinhout

 (030) 635 89 00
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.