banner over ons onze mensen

Wij stimuleren mensen duurzaam te denken én te doen!

Wat voor hulpmiddelen zijn er nodig om duurzaamheid te laten leven onder een jonge doelgroep? Hoe zorg je ervoor dat bewoners bewust met energie omgaan? Hoe betrek je de samenleving bij het ontwikkelen van duurzaamheidsbeleid binnen een gemeente? Hoe weet je of je duurzaamheidsbeleid in de praktijk doelmatig is? Wij helpen je graag verder!

Met onze ruim 40 jaar ervaring weten wij dat een duurzame verandering niet succesvol is zonder bewustzijn en betrokkenheid van de mensen waar het om gaat. Wij spreken de taal  en kennen de behoeften en wensen van de verschillende doelgroepen waar we mee werken. Hierop passen wij ons aanbod aan om de mensen écht te bereiken en de weg naar duurzaamheid te versnellen. In al onze projecten stellen wij de mens centraal. Duurzame ontwikkeling bereik je namelijk alleen in samenwerking met anderen. Daarnaast adviseren we niet alleen, we helpen jou ook met de uitvoering!

Onze missie

Vandaag de dag geloven wij nog steeds dat de beweging naar een duurzame toekomst begint bij mensen zelf. Hierbij zijn techniek en financiën ook hard nodig, maar zonder een duurzame gedragsverandering zal de impact niet zo groot zijn als mogelijk is. Wij hebben de missie om mensen te stimuleren duurzaam te denken én doen. Dit doen wij door (semi-)overheid, woningcorporaties en onderwijsinstellingen te ondersteunen op het gebied van beleid, participatie, educatie en voorlichting. Dit doen we voor verschillende thema’s zoals energie, afval, circulariteit en water.

Onze werkwijze

De huidige klimaatcrisis vraagt om aanpakken en laat dat nou net iets zijn waar wij goed in zijn! Wij zijn gedreven en zitten niet stil. Dit betekent dat wij actief vraagstukken of problemen in de maatschappij signaleren waar we ons voor kunnen inzetten. Als sociale onderneming initiëren wij verschillende projecten en campagnes om duurzaamheid in de samenleving te stimuleren. Onze adviseurs hebben alle theorie in huis, maar blijven daar niet in hangen. We passen deze graag toe in de praktijk met alle betrokken partijen. Wij werken praktisch, persoonlijk en met creatieve oplossingen. Dat maakt ons werk effectief. Van wijk tot Rijk!

Wie wij zijn

Bij SME werken we met een team van ervaren adviseurs met een breed scala aan vakgebieden en achtergronden. Ondanks dat je tijdens een project niet alle adviseurs ziet, werken we onderling hecht samen. Je krijgt er dus het volledige SME team op de achtergrond bij. Maak kennis met ons!

Laat je maandelijks inspireren door onze verhalen

 Ik wil de nieuwsbrief ontvangen