header projecten

2019 10 25 Bosatlas Duurzaamheid 3DDonderdag 17 oktober is De Bosatlas van de Duurzaamheid gepresenteerd. SER-voorzitter Mariëtte Hamer heeft het eerste exemplaar in ontvangst genomen. Deze nieuwste versie van de Bosatlas heeft 10 hoofdstukken waarin onder andere de klimaatverandering, grondstoffen en biodiversiteit aan bod komen. SME werkt mee aan de ontwikkeling van een lessenbundel ter ondersteuning van De Bosatlas. 

Lespakket

Vanwege het belang van duurzaamheid voor volgende generaties wordt gewerkt aan een lessenbundel die aansluit bij de inhoudt van de Bosatlas. Begin 2020 krijgen alle scholen van het Voortgezet Onderwijs een set atlassen met een bijpassende lessenbundel aangeboden. De lessenbundel wordt gemaakt door leden van Leren voor Morgen, waaronder SME. De lessenbundel wordt gemaakt samen met IVN, IKcircuLEER en studenten van lerarenopleidingen.

2019 10 Bosatlas urban mining

Belang voor scholieren

Verschillende aanwezigen bij de presentatie benadrukken het belang van deze Bosatlas voor scholieren. Het is belangrijk dat scholieren leren over de wetenschappelijke feiten en dat ze weten waar ze deze kunnen vinden. Daarnaast kunnen leerlingen op deze manier zelf nadenken over maatschappelijke vraagstukken en geeft de Bosatlas informatie.

De Bosatlas alvast doorbladeren kan hier!

Ben je enthousiast geworden en wil je De Bosatlas nu al aanschaffen? Dat kan! Kijk op deze website voor meer informatie.

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

AnneAnne Remmerswaal

 (030) 635 89 20
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuws