Het vraagstuk

De gemeente Zeist en de schoolbesturen in Zeist wilden gezamenlijk grip krijgen op de ontwikkelingen in de onderwijshuisvesting voor de komende jaren. In het strategisch huisvestingsplan hebben gemeente en schoolbesturen een gedragen meerjarenperspectief afgesproken. Verduurzaming speelt daarin een belangrijke rol. Wij hebben ondersteuning geboden bij het in kaart brengen van de mogelijke maatregelen op dit gebied.

Onze aanpak

 Er is onderzoek gedaan naar verschillende duurzaamheidsthema's binnen de schoolomgeving, denk aan afval, verkeer en voedsel. We hebben maatregelen, bronnen, tips, acties en aanbieders gebundeld
waar schoolbestuurders, facilitair managers of schoolleiders gebruik van kunnen maken voor het verduurzamen van hun schoolgebouw.

Het resultaat

Wij hebben een handreiking opgesteld met daarin overzichtelijke maatregelen en tips op verschillende duurzaamheidsthema's voor een duurzaam schoolgebouw voor primair en voortgezet onderwijs in Zeist. De handreiking is met name gericht op investeringen om scholen te verduurzamen.

Bekijk de handreiking

 

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

RuthRuth Pasternak

 (030) 635 89 00
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.