Het vraagstuk

Je huis verwarmen met warmte uit de rioolwaterzuivering. Hoe werkt dat? Is dat vies? En wat ga ik ervan merken in mijn huis? Het zijn logische vragen die bewoners kunnen hebben wanneer ze horen dat dit de mogelijke nieuwe warmtebron kan zijn. Daarom wilde de gemeente Utrechtse Heuvelrug bewoners graag vroeg in het proces meer informatie geven én hen vragen wat ze ervan vinden. Wij zijn gevraagd om de informatiebijeenkomsten voor bewoners te helpen organiseren en voor het ontwerpen van een infographic en banners.

Onze aanpak

Wij waren van begin tot eind betrokken bij de bijeenkomsten. Van conceptontwikkeling, ontwikkeling en vormgeving banners, uitnodigingsbrief en infographic ter ondersteuning van de brief. Door de infographic zien ook bewoners die niet naar de bijeenkomsten willen of kunnen wat de mogelijke nieuwe warmtebron inhoudt.  Op de eerste bijeenkomst waren wij aanwezig om te helpen bij het opstarten en het beantwoorden van bewonersvragen.

Heuvelrug artikel nieuwsbrief juli 4Heuvelrug_artikel_nieuwsbrief_juli_3.jpg

Het resultaat

2000 adressen zijn met een brief en infographic uitgenodigd voor de bijeenkomsten. Circa 400 bewoners kwamen langs. Na alle informatie over nut en noodzaak van de warmtetransitie en de zoektocht naar een nieuwe warmtebron konden mensen hun vragen, zorgen en tips kwijt. De meeste vragen gingen over de kosten en wat het betekent voor hun woning. De bezoekers spraken hun waardering uit dat ze vroeg in het project werden betrokken.

Aan het einde konden mensen stemmen: hoe denken ze nu over deze warmtebron? De uitkomsten zijn veelbelovend: 70% is enthousiast, 27% twijfelt nog en 3% regelt liever een eigen oplossing.

Heuvelrug_artikel_nieuwsbrief_juli_2.jpg 

 

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

ImkeImke Tegels

 (030) 635 89 15
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.