banner bewoners

Tijdens een Energy battle strijden diverse groepen tegen elkaar om de meeste energie te besparen.

De Energy battle is een wedstrijd tussen huurders, tussen ambtenaren, tussen vestigingen van corporaties, tussen ouders van scholen of tussen studentenhuizen. Je kan de Energy battle zo groot optuigen als je zelf wil. Het kan een maand duren, maar ook een jaar! Het doel van de wedstrijd is om zoveel mogelijk energie te besparen. Omdat we rekenen in percentages, maakt het niet uit of je een klein of groot verbruiker bent. Het gaat om de verbetering.

Met de wedstrijd strijden mensen tegen elkaar. Dit competitie-element zorgt voor een grote drive en commitment. Net zoals de prijs die ze kunnen winnen. 

Student Energy Race

Een mooi voorbeeld van een Energy battle is de Student Energy Race. Een initiatief van SME en SLS (nu Stichting DUWO). Het wordt momenteel uitgevoerd door vijf studentenverhuurders. Met de Student Energy Race strijden studentenhuizen uit diverse steden tegen elkaar om zoveel mogelijk energie te besparen. SME verzorgt de milieu inhoudelijke communicatie richting de studenten zoals en de energiebesparingsworkshops in de studentenhuizen.

Meer weten?

Imke

Imke Tegels

 (030) 635 89 15

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk ook

Bewoners & gedrag
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2Factueel%2F2021%2FAardgasvrije_wijken.jpg&w=321&h=193&zc=1
11 feb 2021 door Imke

Imke Tegels over haar rol in de transitie…

Bewoners & gedrag
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2Factueel%2F2020%2Fregeling-reductie-energiegebruik-dec.jpg&w=321&h=193&zc=1
15 dec 2020 door Lisa

Regeling Reductie Energiegebruik: de stand…

Bewoners & gedrag
energiecoaches
30 okt 2020 door Imke

Gratis energie­­coaches…