header projecten

Ons team groeit. Coco is vorige maand begonnen met haar werk bij SME. Tijd voor een voorstelrondje!

Coco, kun je wat over jezelf vertellen?

Ja leuk! Ik ben 28 jaar en in de omgeving van Utrecht opgegroeid. Ik heb in Nijmegen psychologie en gedragsverandering gestudeerd en woon sinds anderhalf jaar samen met mijn vriend in Den Bosch. Op sportief gebied vind ik het leukste om te hockeyen. Ik doe dit al bijna 20 jaar, al ben ik de afgelopen 2 jaar uit de running geweest door een blessure en door corona lag het helemaal stil. Gelukkig kon ik begin september weer beginnen en ben ik het rustig aan het opbouwen. In de coronatijd heb ik wel een andere hobby weer opgepakt. Ik ben met een aantal oud collega’s een boekenclub begonnen onder het mom van ‘een boek ervaar je eigenlijk altijd alleen, maar het is leuker om het samen te ervaren’. We lezen ongeveer elke 1,5 maand een nieuw boek en bepalen samen welke de volgende wordt. Hierdoor heb ik ook boeken gelezen die ik zelf anders nooit zou lezen. Het meest verassende en interessante boek van de reeks vond ik “Zo hadden we het niet bedoeld” van Jesse Frederik over de kindertoeslagaffaire.

Coco

Hoe ben je bij SME terecht gekomen? 

Na mijn studie heb ik een traineeship binnen overheidsland gedaan omdat ik me graag bezig wilde houden met maatschappelijke vraagstukken. Vervolgens heb ik de kans gekregen om voor de gemeente Utrecht te werken. Na een jaar kwam echter bij mij het besef dat ik meer in de uitvoering wil werken dan op beleidsniveau. Ook wilde ik graag aan de slag met mijn gedragskennis en het liefst op het thema wat ik heel belangrijk en enorm urgent vind: klimaatverandering en duurzaamheid. Bij SME vond ik hier de perfecte combinatie in de functie Adviseur bewoners en gedrag.

En wat voor werk doe je?

Binnen mijn functie  ondersteun ik gemeentes en woningcorporaties bij duurzaamheidsdoelen d.m.v. het betrekken van bewoners. Hoe zorg je ervoor dat bewoners hun gedrag aanpassen zodat ze energie besparen? Met mijn achtergrond in psychologie en gedragsverandering ben ik altijd geïnteresseerd in de vraag: “Waarom doen mensen wat ze doen en hoe kan je mensen stimuleren tot andere keuzes en gedrag?” Ik verbaas me er regelmatig over dat in onderwerpen waar grote veranderingen nodig zijn, zoals duurzaamheid en klimaatverandering, vaak vergeten wordt om de mens hierin mee te nemen. En laat dat in mijn optiek de belangrijkste schakel zijn.  Want, als je een verandering in gang wil zetten, heb je altijd met mensen te maken. En pas als je snapt wat mensen beweegt, kun je ze in beweging krijgen.

Wat was je eerste indruk van SME?

Toen ik bij SME binnenstapte voelde ik me direct op mijn gemak. De sfeer is warm, informeel en er heerst een sterk teamgevoel. De collega’s zijn hardwerkende en professionele mensen met veel kennis over en passie voor duurzaamheid. We werken samen aan één doel: een duurzame toekomst. En daar ben ik graag onderdeel van.  

Wat vind je het leukst aan je werk?

Geen dag is hetzelfde. Zo pak ik op maandag verschillende zaken binnen een project op, is er dinsdagavond een terugkombijeenkomst voor energiecoaches en staan we op vrijdag op een markt om met bewoners in gesprek te gaan over energiebesparing. Deze afwisseling vind ik erg leuk aan mijn werk. Daarnaast vind ik het van toegevoegde waarde dat je direct werkt voor én met de doelgroep. Het contact met de opdrachtgever is hierin ook belangrijk. Tot slot vind ik het fijn om weer echt onderdeel te zijn van een team waarbinnen veel samen gewerkt en afgestemd wordt en er ruimte is voor nieuwe ideeën.

Benieuwd naar de rest van het team?

Bekijk ons team hier

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

ImkeImke Tegels

 (030) 635 89 15
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.