banner overig

De afgelopen vijf maanden hebben Amber Broek en Dominique Grotenhuis stagegelopen bij SME. Hierbij zijn ze in de wereld van communicatie gedoken en hebben ze gewerkt aan talloze grote en kleine communicatieklussen voor SME, Eco-Schools en Afval op School. De stage zit er nu dan echt op. Maar hoe is het nou om stage te lopen bij SME?

2019 07 01 stagelopen bij SME 3

 

Hoe zag jullie eerste week eruit?

Dominique: De eerste week begonnen we met een gesprek met onze stagebegeleidster Samantha. Zij had netjes uitgewerkt wie van ons welke taken ging uitvoeren. Zo lag bij mij de focus op Afval op School en Eco-Schools.
Amber: En ik zou vooral aan de slag gaan met de communicatie voor SME en Eco-Schools.
Dominique: Ook stond er voor ons een laptop klaar en hadden we gelijk al een eigen SME e-mailadres. We maakten dus al snel deel uit van het team!
Amber: Ook planden we in de eerste week met alle werknemers een kort gesprekje in, zo leer je in een hoog tempo al je nieuwe collega’s kennen en leer je veel over SME als organisatie.

De communicatie van Eco-Schools deden jullie samen, hoe ging dat in zijn werk?

Amber: We zijn begonnen met het maken van een content kalender, zo keken we naar duurzame evenementen en acties zoals de Warmetruiendag en de Landelijke Opschoondag waar we op in konden haken. Daarna ging het eigenlijk vanzelf!
Dominique: Toen we hoorden over de Klimaatmars dachten we ‘daar moeten we naartoe!’ Zo zijn we in knalgroene overalls naar Amsterdam gegaan met de vraag: ‘Welke duurzame stappen zet jij?’ Om zo te laten zien dat kinderen wel degelijk weten waarom zij aan het staken waren. Dit was een groot succes. De kinderen konden het antwoord van de vraag opschrijven en hiermee op de foto gaan. Onze creatie kwam zelfs nog voorbij op het Jeugdjournaal!

2019 07 01 stagelopen bij SME 7

En jullie schrijven ook artikelen?

Amber: Klopt! Die schrijven we voor de website van Eco-Schools en delen deze ook weer op social media. De artikelen gaan bijvoorbeeld over het scheiden van afval of leuke duurzame tips voor tijdens de zomervakantie.
Dominique: Ook hebben we 12 interviews gehouden met deelnemende Eco-Schools door heel Nederland. Deze artikelen worden geplaatst in het Eco-Schools Inspiratiemagazine dat eind dit jaar uitkomt. De artikelen zijn super leuk om te lezen aangezien je ziet tegen welke obstakels scholen aanlopen en hoe zij dit hebben opgelost. Psst We hebben de artikelen ook al stiekem op www.eco-schools.nl geplaatst! En als extra bonus kregen we op onze laatste stagedag het magazine BBMP (Beleid, Bestuur, Management & Pedagogiek in het kindcentrum) binnen waarin één van onze artikelen gepubliceerd is! Gaaf om je naam bij de auteur te zien staan.

2019 07 01 stagelopen bij SME 8

Wat was het hoogtepunt van jullie stage bij SME?

Dominique: Hmm lastig! Ik denk toch wel de #TrashTag challenge. Dit was een wereldwijde challenge waarbij je op de foto gaat op een plek waar veel zwerfafval ligt. Daarna ruim je alles op en ga je weer op de foto met de gevulde vuilniszakken.  We plaatsten de foto op de Eco-Schools Instagram en op de LinkedIn van SME. Een dag later gingen we zo goed als viral! Zo stonden we op ‘The Best Social Media’ en werd onze foto gedeeld door verschillende nieuwssites in Nederland en België.

2019 07 01 stagelopen bij SME 5

Amber: Ja dat was echt top! Maar voor mij is dat toch wel echt de Klimaatmars. Het begon als geintje om in groene overalls mee te lopen, maar achteraf waren we blij dat we dit gedaan hebben.
Dominique: Dit zijn echt voorbeelden waarom stagelopen bij SME zo leuk is. Je krijgt veel vrijheid en ruimte voor eigen inbreng. Maar er wordt ook serieus gewerkt hoor! Zo hebben we o.a. een strategisch marketingcommunicatieplan geschreven voor SME en hebben we de SEO van de website geoptimaliseerd, super leerzaam!

Laatste woorden voor vertrek?

Amber: Bedankt! Het was een erg leuke en leerzame stage en kan nu met een hoop ervaring aan mijn master beginnen in september!
Dominique: Ja, dat was het zeker! We hebben veel geleerd tijdens onze stage en hebben echt een leuke tijd gehad! Nu nog even mijn scriptie afronden en dan ben ik klaar voor het werkende leven!

Ben jij net zo'n topstagiair als Dominique en Amber?

Wil je ook creatieve content maken en alles leren over het communicatievak? Kom dan ook stagelopen bij SME. Er is nog één stageplek beschikbaar! Lees hier meer informatie. 

Meer weten?

Samantha

Samantha van Meurs

 (030) 635 89 10

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.