De provincie Utrecht heeft de ambitie om een aantrekkelijke, gezonde, groene en klimaatbestendige regio te zijn waar het prettig wonen en werken is. De provincie heeft daarom een subsidie beschikbaar gesteld: “Klimaatbestendige, groene en gezonde steden en dorpen”.

Subsidieregeling

Deze subsidieregeling (tot max € 50.000,-) stimuleert en maakt initiatieven mogelijk in verschillende fasen (onderzoek, planvorming en/of uitvoering) en op verschillende schaalniveaus (gemeenten, corporaties,  scholen, (maatschappelijke) bedrijven en collectieven van min. vijf bewoners). De initiatieven moeten voldoen aan twee van de drie volgende ambities:

  • klimaatadaptatie
  • biodiversiteit
  • gezonde leefomgeving

Waar wij bij kunnen helpen

Veel gemeenten zijn al bezig met deze drie ambities of willen hier binnenkort mee aan de slag. Het is natuurlijk fijn dat er subsidie is om daar ook vaart achter te zetten, maar vaak is juist het probleem dat er geen handen zijn om het aan te vragen én uit te voeren. Wij helpen je graag om een aanvraag te doen of het project uit te voeren als de eerste stap al is gezet. Eerder waren wij al betrokken bij een grote evaluatie van Groene Schoolpleinen. Daarnaast hebben wij in het kader van klimaatadaptatie vele workshops ‘Je eigen groene tuin’ gegeven waarin we bewoners leerden hoe ze hun eigen tuin en dak konden vergroenen en aan de slag konden met waterberging. We denken graag met je mee om te kijken hoe we jouw wensen en onze kwaliteiten met elkaar kunnen combineren. Neem je contact met ons op?

 

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

ImkeImke Tegels

 (030) 635 89 15
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Laatste nieuws

Educatie
01 dec 2023 door Sarah

De Agenda Natuurinclusief 2.0 versterkt…

Beleidsontwikkeling
27 nov 2023 door Jurgen

Goede monitoring van duurzaamheidsbeleid…

Educatie
Natuur en milieueducatie draagt bij aan een Gezonde School
07 nov 2023 door Katinka

Natuur en milieueducatie draagt bij aan een…