In de transitie naar een duurzame toekomst draait het vooral om mensen. Er is dan ook veel behoefte aan goede en heldere communicatie. SME helpt je hierbij. Van het ontwikkelen van een communicatieplan voor klimaatadaptatie of de energietransitie tot het ontwikkelen van een website of brochure.

In de transitie naar een duurzame toekomst draait het vooral om mensen. Dat is waarom wij als SME al ruim 40 jaar mensen stimuleren om duurzame stappen te zetten. Met participatieve beleidsontwikkeling, projecten en programma’s in het onderwijs en het stimuleren van duurzaam gedrag bij bewoners met actieve werkvormen. In alles wat we doen speelt communicatie een belangrijke rol en vanaf nu bieden we onze communicatie kennis en ervaring ook als dienst. Heb je hulp nodig bij een strategisch communicatieplan voor de energietransitie? Wil je een bewustwordingscampagne ontwikkelen voor klimaatadaptatie? Of een website voor een nieuw duurzaamheidsproject? Wij helpen je graag! SME biedt zowel strategische als praktische communicatieoplossingen.

Strategisch advies

Duurzaamheid staat bij vrijwel alle gemeenten hoog op de agenda. Denk aan de energietransitie, klimaatadaptatie of het algemene duurzaamheidsbeleid voor de komende jaren. Bij de ontwikkeling van dit beleid is communicatie een belangrijk onderdeel. Hoe bereik je de samenleving bij de ontwikkeling én uitvoering van beleid? SME adviseert hoe communicatie en participatie bijdraagt aan het realiseren van beleidsdoelen. Zo hebben we de gemeente Amstelveen geadviseerd hoe ze de samenleving zo goed mogelijk voorbereiden op een leven zonder aardgas en hebben we meegeschreven aan het hoofdstuk ‘Burgerparticiaptie en Citizen Science’ voor het Schone Lucht Akkoord

Projecten en campagnes

Bij het ontwikkelen en uitvoeren van duurzaamheidsbeleid is er vaak dezelfde uitdaging: hoe bereik je de juiste doelgroep en hoe stimuleer je ze tot duurzaam gedrag? SME zorgt met een breed inzetbaar team voor effectieve communicatie. We ontwikkelen projecten en campagnes en voeren deze zelf ook uit. Zo stimuleerden wij een jaar lang studenten tot energiebesparing en zijn we met een roadshow door Overijssel getrokken om bewoners mee te laten denken over de energietransitie.

Communicatiemiddelen

Een goede website of aansprekende infographic, het juiste communicatiemiddel kan je duurzaamheidscommunicatie flink versterken. SME ontwerpt en ontwikkelt diverse communicatiemiddelen om invulling te geven aan de communicatiestrategie. Ook analyseren we bestaande communicatiemiddelen – zoals een website – en geven we advies hoe je deze kunt verbeteren. Allemaal met als doel om mensen te stimuleren tot het nemen van duurzame stappen. Denk aan een infographic ter ondersteuning van het duurzaamheidsbeleid of een magazine vol inspirerende duurzame stappen.

De toegevoegde waarde van SME

Met ruim 40 jaar ervaring weten we hoe we mensen stimuleren tot het nemen van duurzame stappen. Dit doen we in uiteenlopende opdrachten, waarbij communicatie, participatie en gedrag altijd een belangrijke rol speelt. Doordat SME meer doet dan alleen communicatie weten we logische links te leggen, begrijpen we het speelveld en kunnen we onze opdrachtgevers een totaalpakket bieden. Zo helpen we bij de ontwikkeling van duurzaamheidsbeleid, de vertaling van beleid naar communicatie en participatie en de concrete projecten en werkvormen met de samenleving.

Daarnaast heeft SME een breed inzetbaar communicatieteam. We hebben veel expertise in huis: strategie ontwikkeling, teksten schrijven, SEO, ontwikkeling websites en communicatiemiddelen, we kunnen het allemaal zelf. Dat betekent dat het team waarmee je contact hebt ook het werk doet. Zo zorgen we voor een effectieve en prettige samenwerking.

Meer weten?

Heb je een communicatieuitdaging waar je hulp bij kan gebruiken? Of wil je meer weten over onze ervaring en werkwijze? Neem gerust contact met ons op! We vertellen je er graag meer over. 

 

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

MachielMachiel van Lieshout

 (030) 635 89 16
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laatste nieuws

Detachering en interim management
Energiebesparing in RES
21 mei 2021 door Lisa

Energietransitie begint bij…

Detachering en interim management
12 jul 2020 door Hak

Green recovery? Yes we can!