Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) werkt samen met maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven aan een Schone Lucht Akkoord. Een onderdeel in dit akkoord is ‘Burgerparticipatie en Citizen Science’. Onze adviseurs hebben in opdracht van het ministerie de basistekst voor dit onderdeel geschreven.

Bij het schrijven van het hoofdstuk hebben wij onder andere input en feedback opgehaald via een werksessie met de belangrijkste stakeholders en vertegenwoordigers van een aantal gemeenten die het Schone Lucht Akkoord gaan medeondertekenen. Met behulp van deze uitkomsten, diverse overleggen met het Ministerie en andere betrokkenen bij het Schone Lucht Akkoord en onze eigen expertise en ervaring is het hoofdstuk tot stand gekomen.

Resultaat

Het geschreven hoofdstuk diende als basistekst voor de verdere totstandkoming en uitwerking van het Schone Lucht Akkoord. In de tekst behandelen we vragen als: Hoe kan de overheid burgers betrekken bij en informeren over luchtkwaliteit en de hiervoor te nemen beleidsmaatregelen? Hoe kan je zorgen voor bewustwording? Hoe stimuleer je gewenst gedrag? En hoe neem je burgerparticipatie op een logische manier mee in keuzes voor beleidsmaatregelen? Kijk hier voor de actuele stand van zaken van het Schone Lucht Akkoord.

Ook aan de slag?

Wil je ook graag een communicatie- of participatieplan schrijven over een of meerdere duurzaamheidsthema's? Wij helpen je graag! Lees hier meer informatie of neem contact met ons op. 

 

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

HakHak van Nispen tot Pannerden

 (030) 635 89 11
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.