Veel docenten werken dagelijks met hun passie en enthousiasme aan een duurzaam onderwijs. Deze duurzame doeners zetten wij graag in het zonnetje! We delen inspirerende verhalen van docenten op duurzamedocent.nl. Deelnemende docenten maken bovendien kans op de titel ‘Duurzame Docent van het jaar’.

Het hele jaar worden alle docenten van het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, MBO en hoger onderwijs uitgenodigd om hun verhaal te delen. Eén keer per jaar, rond de Dag van de Duurzaamheid, kiest de jury de Duurzame Docent van het jaar. Eén docent in het basisonderwijs, één in het voortgezet onderwijs, één in het hoger onderwijs en één uit het middelbaar beroepsonderwijs. De winnende docenten ontvangen een geldbedrag dat ze in overleg kunnen besteden aan een nascholing of aan duurzaam onderwijs.

Rol van SME

Duurzame Docent is een doorlopend project van de coöperatie Leren voor Morgen, waar wij als SME deel van uitmaken. De coöperatie zet zich als netwerk in voor leren voor duurzame ontwikkeling: binnen én buiten het onderwijssysteem en van peuter tot professional. Het project wordt gecoördineerd door SME en Duurzame PABO. Daarnaast verzorgen wij ook diverse uitvoerende taken zoals het verzamelen van de verhalen, het contact met de docenten en diverse communicatiemiddelen.

Ga naar de website van Duurzame Docent

 

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

RuthRuth Pasternak

 (030) 635 89 00
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.